Vali Yardımcılarının Villa Lojmanları Hazır.FOTO GALERİ

Göl manzaralı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının yapıldığı Edremit TOKİ afet konutları bölgesinde inşaatı tamamlanan 8 adet göl manzaralı iki katlı Vali Yardımcısı lojmanı sahiplerini

VAN 1.09.2014 10:49:17 0
Vali Yardımcılarının Villa Lojmanları Hazır.FOTO GALERİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İlhan Siyahtaş

2009 yılında Van Valisi Özdemir Çakacak döneminde Vali Konağı ile birlikte yapımı Edremit'te planlanarak ihaleye çıkarılan göl manzaralı vali yardımcısı lojmanlarının inşaatı tamamlandı. Vali Yardımcıları daha önce İskele Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarında oturuyordu. Lojmanların 2011 depremlerinde ağır hasar görerek yıkılması üzerine Vali Yardımcıları için İl Özel İdaresi alanında 4 adet geçici lojman yapılmıştı. Yeni villa lojmanların tamamlanması ile Vali Yardımcıları da Vali gibi Edremit'te ikamet edecek.

 İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün göl manzaralı hizmet binalarının bulunduğu Edremit 1. ve 2. Etap Kalıcı Deprem Konutları Bölgesinde inşa edilen göl manzaralı villa (Genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan iki katlı müstakil ev) lojmanların yapımında çevre düzenlemesi ve küçük eksiklikler tamamlanıyor.  Lojmanlar Vali ve Vali Yardımcıları Kararnamesiyle Van’a atanacak 5 Vali Yardımcısını bekliyor.

Van Gölü ve Edremit’in yeşil manzarasına karşı yapılan villa lojmanların her biri yaklaşık 245 metre kullanım alanına sahip. Yola sıfır olan çift banyolu, geniş mutfak, yatak, misafir, çocuk, oturma, geniş salon ve göle bakan balkonu bulunan iki katlı lojmanlar merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılacak. Otopark, çocuk oyun alanın yanı sıra lojmanların girişinde bir adet personel lojmanı bulunuyor. Etrafı beton duvarla çevrilen lojmanlarda her türlü ayrıntı düşünülmüş.

Yakında açıklanması beklenen Vali ve Vali Yardımcıları Kararnamesi il birlikte Van'a boş bulunan 5 Vali Yardımcısının asaleten ataması yapılması bekleniyor. Ataması yapılan Vali Yardımcıları Edremit'te göl manzaralı villa lojmanlara taşındıklarında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile komşu olacaklar.

Bu arada Vali Yardımcısı lojmanlar inşaatının bitişiğinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü için tahsis edilen alana 30 metre taşması üzerine imar planında değişikliğe yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlamalar Genel Müdürlüğünden talep ettiği değişiklik onaylanarak 30 gün süreyle kalmak üzere müdürlük panosunda asıldı. Vali Yardımcılarının Villa Lojmanları HazırVali Yardımcılarının Villa Lojmanları HazırVali Yardımcılarının Villa Lojmanları HazırVali Yardımcılarının Villa Lojmanları HazırVali Yardımcılarının Villa Lojmanları Hazır

Vali Yardımcılarının Villa Lojmanları HazırVali Yardımcılarının Villa Lojmanları Hazır
VANSESİ - İLHAN SİYAHTAŞ
Vali Yardımcılarının Villa Lojmanları HazırVali Yardımcılarının Villa Lojmanları Hazır