VALİ TAŞYAPAN’DAN VGC’YE ZİYARET

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) yönetimi ile bir araya geldi.

VAN 12.02.2016 18:21:16 0
VALİ TAŞYAPAN’DAN VGC’YE ZİYARET
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Valisi İbrahim Taşyapan, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) yönetimi ile bir araya geldi. Taşyapan, medyanın önemli bir rolü olduğuna değinerek özellikle süreçte basına da önemli görevler düştüğünün altını çizdi. 
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni ofisinde gerçekleşen ziyarette Van Valisi İbrahim Taşyapan, VGC yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, VGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf İdiz, yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Tekin, Fettah Erdurur ve Ömer Aytaç Aykaç tarafından karşılanan Vali Taşyapan, kente dair değerlendirmelerini de paylaştı. Daha önceki görevlerinde de hep basın mensupları ile yakın bir mesai sürdürdüğünü belirten Vali Taşyapan, basının özellikle de bu son süreçte rolünün önemli olduğunun altını çizdi. Gazetecilerin kentin içinde olduğu durumun anlatılması konusunda önemli denge olduğunu belirten Vali Taşayapan, “Van bölgenin ve ülkenin önemli bir kent. Üstelik huzur anlamında da bu böyle. Fakat haber bültenlerinde sürekli olarak Van’a dair olumsuzluklar ve büyük olaylar olduğu yönünde bir tablo çizilince ister istemez kamoyunda da böyle bir algı oluşuyor. Göreve geldiğimden bu yana ziyaret eden insanlar da ziyaretlerinde bunu tecrübe ettik. Burada izi ziyaret eden insanlar, Van’ın kendi kentlerinden hiç bir farkı olmadığını, aksine Van’ın oldukça güzel bir kent olduğunu dile getirdiler. Fakat olumsuz haberler yüzünden Van’da sürekli çatışmalar ve olaylar olduğu zannediliyor. Bu noktada Van’ın güzel yönleriyle de en iyi şekilde Türkiye’ye anlatılması gerekiyor” dedi.
VGC Yönetim Kurulu üyeleri ise Vali Taşyapan ile kentteki basın mensuplarının durumu yaşadıkları sıkıntılar ve projelerle ilgili bilgiler paylaştı. Gazetecilerin bölgede zor şartlarda görev yaptığını belirten VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, kentin huzur ve refahı için gazetecilerin de Van noktasında tüm sorumlulukları almaya hazır olduklarını belirtti.
Uzun süredir gerçekleştirmek istediği bu ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Taşyapan, gazeteciler ile koordinasyon içinde çalışma konusunda hazır olduğunu belirterek ziyaretini tamamladı.