Vali Taşyapan’dan ‘FETÖ’ açıklaması

“Kurumlarımız içerisinde sinmiş olanları temizlemek hepimizin görevidir”

VAN 27.07.2016 20:44:03 0
Vali Taşyapan’dan ‘FETÖ’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Adil HARMANCI

Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Tuşba Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.
Vali İbrahim Taşyapan'ın başkanlığında toplanan koordinasyon kurulu toplantısına, kurum amirleri, kaymakamlar, bazı belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

DARBE KINANDI
Açılış konuşması yapan Vali Taşyapan, 15 Temmuz günü yaşanan başarısız darbe girişimini kınayarak, saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet diledi. 
Darbe girişiminde bulunanların daha önce görülmemiş bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten Vali Taşyapan, şunları söyledi:
"Demokrasimiz kesintiye uğradı. Daha önce görülmemiş bir şekilde canice bir kalkışmaydı. Toplum olarak dersler çıkaracağız ve buna göre demokrasimizi daha da geliştirmek için çalışacağız. Kurumlarımızı da bu arada temizleyeceğiz. Bu hareket bizi engellemeyecek, tam tersine hizmetleri sürdürmemiz konusunda bizi daha çok kamçılayacaktır. Yaşadığımız sorunlar projelerimizi engellemeyecektir."

KURUM FAALİYETLERİ
Daha sonra sırayla kurum yetkilileri yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurum yetkilileri rakamlarla, projeleri, proje bedellerini, gerçekleşen ve gerçekleşmeyi bekleyen projeler ile ihale aşamasındaki projeleri açıkladı. 
Kurum yetkililerinin sunumları ardından salonda bulunan diğer ilgili kurum temsilcileri de konuyla ilgili sorular sordu.

TAŞYAPAN SİTEM ETTİ
Özellikle büyükşehir belediye başkanının toplantıda yer almaması, Vali Taşyapan'ın sitem etmesine neden oldu.
Kurulun en üst düzeyde temsil edilen bir oluşum olduğunu belirten Taşyapan, "Belediye başkanlarının gelmesi lazım. Bazı kurumlar ikinci, üçüncü derecede temsil ediliyor. Soruları cevaplayan kişi kurumunda yetkili kişi olmalıdır. Arkadaşlar üçüncü dördüncü derecede olanları dinlemek zorunda değil. Katılım bu kente verilen değeri gösterir." diye konuştu.

ENGELLİ SORUNU 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç da yaptığı sunumda, Sevgi Evleri, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Afganlı çocuklara yönelik yapılan çalışmalara değindi.
Müdürlük tarafından engelliler için çıkarılan ücretsiz taşıma kartlarına da değinen Koç, "Bu kartların parasını belediyelere biz ödüyoruz. Belediyenin bir tasarrufu değildir. Nisan ayında tüm parasını peşin ödemişiz. Vatandaşımızdan bize gelen şikayetlere göre, bazı özel halk otobüsleri kart gösterdikleri halde para istiyorlar. Belediye yetkililerinin muavinleri uyarması gerekiyor." dedi.

VAN GÖLÜ KONUSU
Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ da, Van Gölündeki çevre kirliliğine dikkat çekti. Kıyıda plajların olması gerektiğini belirten Aktuğ, "Van turizm kenti, sahilde şu anda insanlara önerebileceğimiz bir yer yok" ifadelerini kullandı. 
Aktuğ, aynı şekilde Kapıköy Sınır Kapısı'nın da çöplük içinde olduğunu, sorduğunda da, belediye ve kaymakamlığın kendisine tatmin edici bir cevap vermediğini söyledi.

HIZLI HİZMET VE KOORDİNASYON
Toplantının bitiminde tekrar söz alan Vali Taşyapan, yarım kalan ve diğer işlerin bir an önce bitirilmesini istedi.
Bunun için de kurumlar arası koordinasyonun önemli olduğuna dikkat çeken Taşyapan, hizmetlerin vatandaşa erken ulaşması için hızlı hareket edilmesini ve koordinasyonun mutlaka sağlanması gerektiğini kaydetti.