Vali Taşyapan festivalde konuştu; Denizimizden yeterince faydalanamıyoruz!

Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan 7. Van Denizi Su Sporları Festivali, Pazar günü Edremit Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Burada açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, Van Denizinin dünyada ender bulunan g?

VAN 27.09.2016 11:11:16 0
Vali Taşyapan festivalde konuştu; Denizimizden yeterince faydalanamıyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan 7. Van Denizi Su Sporları Festivali, Pazar günü Edremit Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Burada açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, Van Denizinin dünyada ender bulunan göllerden biri olduğuna işaret ederken, gölden yeterince faydalanılamadığına dikkat çekti.

Pazar günü güneşli havanın fırsat verdiği su sporları festivalinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın ardından konuşan Vali İbrahim Taşyapan, Van Gölünün önemine değindi. Van Gölü'ne 'Van Denizi' diyerek konuşmasını sürdüren Vali Taşyapan; "Van Denizi çok kıymetli bir deniz. Bu kadar yükseklikte, bu kadar büyüklükte, bu kadar güzellikte bir deniz dünyada nadir bulunur. Ama bu denizden çok iyi faydalandığımızı söyleyemeyiz. Bu festivali, ısrarla sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü bu deniz kenarında belki de yapılan en anlamlı etkinliklerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.
Su sporları festivalinin daha da geliştirilerek, cazip hale getirilmesi gerektiğini anlatan Vali Taşyapan, "Su sporları festivalimizi kurumsallaştırdığımız zaman, daha ileriye götürdüğümüz zaman, insanların gönlüne iyi bir şekilde oturttuğumuz zaman bunları da aşmış olacağız. Tabi zamanlama olarak eylül ayının son günleri, bin 750 metre yükseklikteki bu şehirde artık havaların soğuduğu zamandayız. Bir takım zorluklar nedeniyle bugüne kalmış olsa da bu şenliği; en iyi ne zaman yapılacaksa, toplumu da içine katarak, hep beraber zamanlamasını da ona göre ayarlayıp yapacağız" dedi.
Su sporlarında Türkiye'ye ve dünyaya iyi sporcular çıkartacaklarına inandığını dile getiren Vali Taşyapan sözlerine şöyle devam etti:
"Van Denizi iyi bir imkân, hem antrenman açısından, hem de yükselti açısından hazırlanmaya elverişli bir ortam. Bunları kullanarak, spor branşlarında daha da ileriye giderek bütün müsabakalarda çok daha iyi dereceler alacağımıza inanıyorum."
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, her yıl Haziran ayında düzenlenen festivalin Eylül ayı sonuna sarkma sebeplerini sıralayarak başladığı konuşmasında, Van Denizi'nin su sporları için önemine ve sporcuların gelişimine yönelik katkısına değindi. Farklı dallarda çok sayıda sporcunun ülke genelindeki yarışmalara Van Denizi'nde hazırlanarak gittiğini ve dereceler elde ettiğini belirtti.
Konuşmaların ardından konuklar dragon, kürek, kano, yelken, plaj voleybolu ve futbolu ile dart ve satranç müsabakalarını izledi. Son olarak başarı elde eden sporculara da dereceye girenlere Vali Taşyapan ve protokol üyeleri tarafından ödül verildi.

/ Haber Merkezi