Vali Doğan Başkale'de incelemelerde bulundu

Van valisi Aydın Nezihi Doğan, Van İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaslan, İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse ve beraberindeki heyet Başkale'de incelemelerde bulundu.

VAN 24.10.2014 14:02:14 0
Vali Doğan Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00


 
6-8 Ekim tarihlerinde, terör örgütü IŞİD'in protesto edildiği ve olayların yaşandığı ilçede eylemciler, sağlık ocağı, kadın konukevi ve Atatürk büstünü yakmıştı.

Doğan, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada eylemcilere tepki göstererek, “Maalesef insanlıktan nasibini almamış kişiler, gruplar esnafımıza ve kamu kurum binalarına çok büyük zararlar verdi. Sayın Başbakanımızın talimatı üzere, esnafımızın zararını gidereceğiz. Burada olup bitenler bizi daha çok birleştirsin. Birbirimize daha sıkı bağlı olalım. Bu olaylardan tefrika çıkarmak isteyenlere, biz biriz, kardeşiz diyelim. Yoksa insanlıktan nasibini almamış olanların oyunlarına gelmiş oluruz. Benim en büyük tavsiyem, bu olaylarla kardeşliğimizi daha da pekiştirelim. Devlet ve millet olarak bu olaylardan dersler çıkaralım. Milletimiz, birbiriyle daha yakın olmaya alışsın. Bugün Van ve ilçelerinde olay çıkarmak isteyen gruplar var. Devletimiz onlara en şiddetli şekilde tepkisini gösteriyor. Olay çıkaranları, aklını başlarına almaya davet ediyorum” dedi.
 
Ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrılan Vali Doğan’a, Kaymakam Murat Büyükköse, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü de eşlik etti.
Bölge: Zafer Tayfur