Utku, AK Parti Van İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

AK Parti Van Tuşba Belediye Meclis üyesi Mehmet Utku, AK Parti Van İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

VAN 23.11.2017 11:16:12 0
Utku, AK Parti Van İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Eski İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’nın geçen hafta istifasıyla boşalan AK Parti Van İl Başkanlığı için, Mehmet utku adaylığını duyurdu.
Bakhelebak Kahvaltı Salonu’nda açıklama yapan Tuşba Belediye Meclis üyesi Mehmet Utku, AK Parti Van İl Başkanlığı için aday olduğunu söyledi.
Eski il başkanı Zahir Soğanda’nın partinin başka bir kulvarında hizmet etmek için istifa ettiğini belirten Utku, “Malumunuz üzere 20.11.2017 tarihinde İl Başkanımız Zahir Soğanda hizmet yarışını bir başka arkadaşımıza teslim etmek için partimizde farklı kulvarda hizmet etmek adına istifa etmiş bulunmaktadır. Bizler de bu davanın bir neferi olarak hizmet kervanından partimizin kuruluşundan bugüne edinmiş olduğumuz bilgi ve teşkilatlarımızın ve halkımızın hizmetine sunmak için bu göreve talip olduğunuzu beyan ederiz” dedi.
Özgeçmişine ilişkin de bilgi veren Utku, şunları söyledi:
“1976 Van doğumlu evli 3 çocuk babasıyım. Ticaret ile uğraşmaktayım. Liseyi Van Atatürk Lisesi’nde, üniversiteyi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Organik Tarım bölümünde okudum. Halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler öğrencisiyim. 2001 - 2004 AK Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, 2004 - 2008 Gençlik Kolları İI Başkanı, 2009-2011 Anakademe İI Yönetim Kurulu üyeliği, ilçe koordinatörlükleri, 2011 - 2014 Anakademe İI Yönetim Kurulu üyeliği İl Başkan Yardımcılığı yaptım Şu anda Tuşba Belediyesi Meclis üyesiyim.” 
Hizmet yarışı anlayışıyla il başkanlığına aday olduğunu ifade eden Utku, şunları kaydetti: 
“Partimizin kuruluşundan bu güne görev yapmış olan bütün il başkanlarımızla çalışma şansım olması nedeniyle, kurucu başkanımız Yekta Haydaroğlu’na, rahmetli Ebubekir Gülaçar’a, Mustafa Bilici’ye, Vesim Yaviç’e, Abdullah Aras’a ve Zahir Soğanda’ya, ait olduğum bu harekat adına sonsuz şükranlarımı sunarım. Görev yapmış bütün il başkanı arkadaşlarımızın samimi gayretlerini ortaya koyduklarına inanıyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. İstifa etmiş olan Van İI Başkanımız Zahir Soğanda beyefendi, üç seçim atlatmış, bir hain darbe girişimine şahitlik etmiş ve bu süreçlerin tamamını başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Kendisine hassaten teşekkür ederim. Ayrıca bugüne kadar teşkilatlarımızda görev yapmış olan parti mensuplarımıza, Parti Anakademe İI Yönetimi Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Milletvekillerimize teşekkür ederim. Hareketimizin içinde şahadet mertebesine erişmiş olan teşkilat mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.” 
Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi