“Üreticiler modern tarıma yönelmeli”

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, üreticilerin geleneksel tarım anlayışından vazgeçip modern tarıma yönelmesi gerektiğini belirterek, bunun için kişi ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü ifade etti.

VAN 12.02.2016 19:01:45 0
“Üreticiler modern tarıma yönelmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği (TYDD) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklemeleri bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliği ile il müdürlüğü toplantı salonunda üreticilere, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan kişi ile kuruluşlarda çalışan danışman ve yöneticilere TYDD mevzuatı ve TKDK desteklemeleri kapsamında IPARD-II programı hakkında bilgiler verildi.
ALTUNER, DESTEKLEMELERİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ
Toplantıya Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, TKDK İl Koordinatör Vekili Ali Uçar, üreticiler, yönetici ve danışmanlar katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Fevzi Altuner, desteklemelerin önemine değindi. Van’da hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Altuner, “'Bakanlığımızca uygulanmakta olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesinin gerek üreticiler açısından ve gerekse meslektaşlarımızın istihdamı açısından büyük bir öneme sahiptir. İlimizde tarım ve hayvancık önemli bir geçim kaynağıdır. Bundan dolayı üreticilerimizin geleneksel tarım anlayışından vazgeçirilip modern tarıma yönlendirilmesi için kişi ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir. Bu bağlamda tarımın ekonomiye ve sanayiye dayalı bir sektör olması nedeniyle üretimde kalite, standart, pazar ve sürdürülebilirlik açısından üreticilerimizin TYDD kişi kuruluşlarınca bilgilendirilmesi gerekmektedir” dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantı slayt sunumlar eşliğinde devam etti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) temsilcisi Lokman Uçan, IPARD-II hakkında bilgiler vererek, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık kişi/ kuruluşları aracılığıyla çiftçilerin bu desteklemeler hakkında bilgilendirilmesi ve üreticilerin TKDK hibelerinden faydalanabilmesi için yönlendirilme yapılmasının önemine değindi.
Ardından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Birimi Görevlisi Mühendis Cihan Yeşilbaş ise TYDD'nin amacı, hedefi, Van’da yıllara göre TYDD kapsamındaki istatistiki bilgiler ve TYDD mevzuatı kapsamında bilgiler sundu.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Birimi İl Sorumlusu Turan Minaz da TYDD uygulama esasları, yönetmelik, tebliğ ve cezai müeyyideler hakkında çeşitli bilgiler verirken, toplantı soruların cevaplanması ile sona erdi.