Üreticiler Birliği'nden tam destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın açıkladığı köyüne dönene 300 baş koyun projesi birçok kesim tarafından heyecanla karşılandı. Van İli Tuşba, İpekyolu, Başkale, Gürpınar, Çatak, Gevaş, Edremit, Erciş,

VAN 9.02.2018 10:45:51 0
Üreticiler Birliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Projenin hayata geçirilmesi ve devam ettirilmesi durumunda ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını ve işsiz gençler için de yeni bir iş kapısı olacağına işaret eden Yılmaz, projeyi desteklediklerini bildirdi.

Van İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız; Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'nın 
açıkladığı 300 baş koyun projesinin üreticilere faydalı olacaktır. Sayın bakanımıza ve projelerine güveniyoruz. Eğer bu proje hayata geçirilir ve devamı da gelirse hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak hem de işsiz olan gençler için yeni bir iş kapısı açılacaktır. Ayrıca köyden kente göç eden ve işsizlik sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın yeniden köylerine dönmeleri ve tekrar üretici konumuna geçmeleri önemlidir. Köylüler ve orta ölçekli üreticiler ülke ekonomisinin temel taşıdır. 1970’li yıllardan sonra ihraç edilen küçükbaş hayvanların % 70'i Van’dan, geriye kalan % 30'u ise Türkiye’nin diğer illerinden ihraç edilmekteydi. Bu proje ile yeniden o zamanki ihracat potansiyelini yakalamak mümkün olabilecektir. Bu proje ile ülkemiz ithal etme konumundan kendi kendine yeten ve ihraç eden düzeye ulaşacağına inancımız tamdır. Gerçek anlamda üreticilerimiz sayın bakanımızın bu projesini destekliyor, bu işi başarıyla yapıp sonuçlandıracağına inanıyoruz. Üretici birlikleri olarak sayın bakanımızın bu projesini destekleyip önemsiyoruz."