Urartu Derneği, anket çalışması yapacak

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Başkanı M.Nuri Kıpçak, 'Madde Bağımlılığının Önlenmesi' projesi çerçevesinde düzenledikleri seminerlerin ardından ortaokul ve liselerdeki öğrenciler için anket çalışması yapacakları

VAN 17.05.2018 19:12:19 0
Urartu Derneği, anket çalışması yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Başkanı M.Nuri Kıpçak, "Dernek olarak sürdürmekte olduğumuz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen "Madde Bağımlılığının Önlenmesi" projemiz çerçevesinde, liselerimizde okuyan gençlerimize yönelik bilgilendirme mahiyetli seminerlerimizi geçmiş aylarda gerçekleştirmiştik. Teknoloji bağımlılığının çocuk ve gençlerimiz üzerindeki etkileşiminin ne oranda olduğunu tespit etmek maksatlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde İpekyolu ilçemizdeki belirlediğimiz ortaokul ve liselerde, öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz arasında teknoloji bağımlılığı üzerine kurumumuz tarafından bir anket çalışması yapılacaktır" diye konuştu.

 


      Kıpçak, proje koordinatörleri Sebiha İstek'in yanı sıra derneğin üye ve gönüllülerinden olan sosyal hizmet uzmanı Halis Keve'nin bu anket çalışması çerçevesinde yetkilendirilip görevlendirileceğini ifade etti.

 


     Kıpçak, "Teknoloji bağımlılığına dair yaptıracağımız gizliliğin esas alınacağı anket çalışmamızı tamamladıktan sonra, bunu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Valiliğimize ve de İçişleri Bakanlığımıza bir rapor halinde sunmayı öngörmekteyiz. Bu sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin yanı sıra çocuk ve gençlerimizi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün koordinesinde, ilgi alanları ile yeteneklerinin baz alınacağı, (41) değişik sportif faaliyetlerden istifade edebilmeleri yönünde, Urartu-Der olarak bizler çocuk ve gençlerimizi tespit etmeye, başvurularını sağlamaya ve yönlendirmeye başladık. Teknolojinin korkulacak bir şey olmadığı lakin yanlış kullanılmasının bizleri korkutması gerektiği tartışılmaz bir realitedir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından korumak için ilk önce yapılması gereken doğru bilgilendirmektir. Yaş grupları ne olursa olsun internet'in ya da teknolojinin nasıl kullanılacağı, onlara nasıl fayda sağlayabileceği basit ve anlayabilecekleri bir dille anlatılmalıdır. Gençlerin ve çocukların akranlarıyla buluşmaya, görüşmeye, dertleşmeye, konuşmaya, kendilerini ifade etmeye ve göstermeye ihtiyacı vardır. Konuşamaz, bağıramaz, çağıramaz, şiir okuyamaz, koşamaz, zıplayamaz, hoplayamaz şeklinde yaptıkları her fiiliyatı suç olarak gören ebeveynler sayesinde, gençler ve çocuklar kendilerini ifade edebilecekleri ve bünyelerinde bulunan enerjiyi gerçek hayatta boşaltamadıkları için sanal âleme yönelmektedirler" şeklinde konuştu.

 


      Başkan Kıpçak, "Doğruyu yanlışı seçemeyen bazı çocuk ve gençlerin enerjilerini boşaltmak için yöneldikleri sanal âlemde, şiddet, cinsellik, kumar v.b. pek çok marjinal tehlike ile karşılaşmaları kuvvetle muhtemel bir realitedir. İşte bu riskli durumlardan onları korumak ve bu tehlikelere maruz kalmamaları bağlamında, çocuğu sınırlandırabilecek tek mercii aile olması hasebiyle ebeveynlere çok ciddi görevler düşmektedir. Aile teknoloji kullanımında çocuğa iyi bir rol model olmalıdır. Çocuk ve gençlerimizin kültürel ve insani değerlerden uzak bir yaşam sürdürmelerine sebep olabilecek yegane faktör, ilgisiz ve sevgisiz bir şekilde yetiştirilme durumudur. Çocuk ve gençlerin arkadaşlarıyla internet üzerinden görüşmeleri yerine, doğal ortamda sosyalleşmeleri ebeveynler tarafından teşvik edilmesi gereken elzem bir husustur. Gençler ile çocuklarımızın aydınlık bir geleceğe sahip olabilmesi ve zararlı ortamlardan uzak tutularak korunabilmesi adına, çocuklarımız ile gençlerimizden esirgemedikleri hizmetler ve de sağladıkları tüm olanaklar hasebiyle, yüce rabbim devlet büyüklerimizden binlerce kez razı olsun inşallah, bu duyarlılıkları ve özverilerinin mutlak suretle her iki cihanda karşılık bulacağına olan inancımız tamdır. Bu vesile ile ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği, başlamış olan on bir ayın sultanı mübarek ramazan ayının, milletimiz ve tüm isl?m âlemi adına h?yırlara vesile olm?sını diliyorum. Yüce rabbim çocuk ve gençlerimizin faydasına yürüdüğümüz bu meşakkatli yolda, bizleri kadim dostlarımıza karşı hiçbir koşulda mahçup ettirmesin, yar ve yardımcımız olsun inşallah" ifadelerini kullandı.