Urartu Der ve Müftülük’ten ortak organizasyon…

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu Der) ile Van Müftülüğü’nün ortak organizasyonu ile Ulu Camii konferans salonunda 300 imam hatip ve camii görevlisine, hukukçu/yazar ve madde bağımlılığı uzmanı Yaşar Adıyaman tar

VAN 15.08.2018 18:35:24 0
Urartu Der ve Müftülük’ten ortak organizasyon…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneğinin İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı desteği ile sürdürdüğü “Madde Bağımlılığının Önlenmesi” projesi kapsamında, madde bağımlısı bireylerin toplum ile entegre edilebilmesi, tedavi süreçlerine katkı sunulabilmesi adına, Van’daki köy ve mahallelerde görevli imam hatipler aracılığı ile bu bireylerin toplumun içine çekilebilmesi faydalı bireyler olabilmeleri amacıyla çalışma planlandı.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Urartu Der Başkanı M.Nuri Kıpçak, “Urartu-Der olarak 23.12.2017 tarihinden bu yana sürdürdüğümüz proje bazlı faaliyetlerimizde, yaptığımız saha çalışmalarımızda tespit ettiğimiz üzere madde bağımlısı bireylerin maneviyatında ciddi manada eksikliklerinin olduğunu, inanç eksikliği, sevgi eksikliği, kötü arkadaş çevresi olduğunu gözlemlemiştik. Mahalle ve köylerde görev yapmakta olan, halkımızın manevi destekleyicisi konumundaki, imam hatiplerimiz aracılığı ile bahse konu eksikliğin giderile bilinmesine yönelik bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdik. İl Müftülüğümüze ve İpekyolu İlçe Müftülüğümüze yaptığımız başvurumuzun sonucunda, tarafımıza müspet yönde dönülmüş ve ortak bir çalışma ile 15.08.2018 tarihinde ulu camii konferans salonunda (300) imam hatip ve camii görevlisine hukukçu/yazar ve madde bağımlılığı uzmanımız olan Yaşar Adıyaman tarafından bir bilgilendirme semineri yapılmıştır. Gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde konuşmacı uzman tarafından imam hatiplere yapılan sunumda ebeveynlerin çocuklarıyla mutlak suretle zaman geçirmeleri gerektiğine vurgular yapılmıştır. Ebeveynlerin bilhassa düzenli olarak her akşam çocukları ile en az 60 saniye göz teması kurmalarını, sarılmalarını, kitap okumaları tavsiyelerinde bulunulmuştur. Urartu-Der olarak saha çalışması yapılması yönünde sosyal hizmet uzmanımız olan Halis Keve’nin ve de derneğimizin ulusal ve uluslararası gençlik sorumlusu olan gazeteci yazar Yunus Emre Arvas’ın görevlendirildiğini, mahalle ve köylerde hizmet vermekte olan imam hatipler ile paylaşılmış, yapılacak olan sosyal inceleme çalışmasının rapor haline dönüştürüleceği hakkında seminere katılımda bulunan görevlilere gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.. En az 3 yıl bulunduğu mahallede görev yapmakta olan imam hatipler ile yapılacak olan sosyal inceleme çalışması ile birlikte genel bir tablo ortaya çıkarılmış olacaktır. Mahalle-aile-gençler üçlemesi hakkında genel bilgilere ulaşılmaya çalışılacaktır. Bu da bizleri mahallelerde bulunan risk grubuna götürecektir. Böylelikle aile-birey merkezli çalışmalar yürütülmesi için gerekli alt yapıya sahip olunacaktır. Sosyal inceleme çalışmasının ileriki aşamalarında ise bağımlı bireylerin aileleri ile çalışılacak, bununla birlikte gençlerle çalışmalar yürütülecektir. Gençlerimizin büyük bir çoğunluğu ailelerinden yeterli oranda manevi destek alamamaktadır. Manevi duyguları körelen gençlerimizin ise kötülüğe meyli artmaktadır. Çalışmalarımızın amacı manevi sorun temelli kişilerin yanlışları minimize etmektir. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünen camii imam hatiplerine formlar dağıtılacak ve bu doğrultuda bir eylem planı gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.