Üniversite ve sanayici İşbirliği toplantısı

Vanlı sanayiciler yaşanan durumdan hoşnut olmadıklarını, ama geleceğe güvenle ve ümitle baktıklarını belirttiler.

VAN 20.10.2014 14:15:43 0
Üniversite ve sanayici İşbirliği toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Üniversiteler ve Sanayiciler bir araya gelerek, sanayinin gelişmesi anlamında Van OSB’de toplantı düzenlendi.


Van Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesi sınırları içerisinde bulunan, Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi (OFKM) toplantı salonunda yapılan bilgilendirme semineri büyük ilgi gördü.
Üniversite Rektörleri, öğretim görevlileri, kamu kurumların Müdürleri, sanayiciler, işadamları, DAKA Genel sekreteri, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve birçok yatırımcı katıldı.
Üniversitelerin, sanayicilere vereceği katkı ve bundan sonra nasıl bir çalışma içerisine girilebilir konuları başta olmak üzere, bölgenin can damarı niteliğinde önem arz eden çok önemli konular masaya yatırıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmeddin Çok'un modülatörünü yaptığı toplantı, beklenenden çok fazla büyük ilgi görünce, toplantı süresinin uzamasına neden oldu.
Üniversitelerin öğretim görevlileri, sanayicilerin gelişmesi ve işbirliği konusunda kendilerine ne görev düşerse yapmaya hazır olduklarını dile getirdiler. Kendi alanları hakkında, bilgi aktaran Üniversite öğretim görevlileri bir kentin ekonomik anlamda gelişmesi için, sanayicilere çok büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, bilim ve sanayinin bir araya gelmesi halinde, ilin ekonomisine büyük katkı sunulacağını dile getirdiler. 

Vanlı Sanayiciler, mevcut olan sorunları dile getirerek, üniversitelerden ve kamu kurumlardan olan beklentilerine dikkat çektiler. Bölgenin en önemli sorunu olan, huzur ve güven ortamının sağlanması için, çok ciddi çalışmaların yerine getirmesi gerektiğini belirten sanayiciler, güven ve huzur olmayan yerlerde yatırımdan söz etmenin hiç bir anlamı olmayacağını özellikle belirttiler. Bazı Sanayiciler, Van'da bulunan STK'ların olaylara çok duyarsız olduklarını ve birbirlerinden oldukça kopuk olmaları nedeniyle kentin büyük zarar gördüğünü vurguladılar. Yüzüncü Yıl Üniversitei Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Organize sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok’un yaptıkları teşekkür konuşmasından ardından, toplantı daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.
KAYNAK HAVADİS GAZETESİ