Üniversite öğrencileri VEDAŞ’ın konuğu…

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerini Şirket merkezinde misafir ederek elektrik dağıtım sektörü hakkında bilgilendirmede bulundu.

VAN 13.03.2018 10:27:39 0
Üniversite öğrencileri VEDAŞ’ın konuğu…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Hizmet bölgelerinde bulunan Üniversitelerin çeşitli bölümleri ile iş birliği içerisinde olduklarını vurgulayan VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, “Elektrik dağıtım sektöründe hizmet veren Şirketimiz, üniversitelerin Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin pratik gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket merkezimizde bulunan SCADA, OSOS, PLC Sayaç Ar-Ge Teknolojisi gibi öğrencilerin teorik eğitimini aldığı merkezlerimizde genç mühendis adaylarımızı ağırlayarak derslerde aldıkları bilgilerin somutlaşmasını amaçladık. VEDAŞ olarak insan kaynakları politikamız gereği bölge üniversitelerimizden mezun olan başarılı öğrencilerimize Şirketimizin kapısı her daim açıktır” dedi.

 

   PLC Sayaç Ar-GE simülasyonu yapıldı

   Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde düzenlenen 3. Ar-Ge Çalıştayında Ar-Ge başarı ödül alan PLC Sayaç Ar-Ge Merkezinde öğrencilere bilgi veren Tüketici Hizmetleri Grup Müdürü Fatih Talay, “Uzaktan kesme-açma özelliği olan sayaçlar elektrik direklerine monte edilerek sayaçlar anlık olarak uzatan takip edilmektedir. Pilot bölgede % 65 olan kayıp kaçak oranı projenin sonlanmasının ardından % 15’ler seviyesine inmiştir. Pilot bölgede alınan başarılı sonuçlar sonrasında hizmet bölgemiz genelinde 100.000 abonenin sayacı, PLC sayaca dönüştürülmüştür. Bölgemizin en kritik enerji sorunu olan kaçak elektrik kullanımının düşmesiyle birlikte arıza sayılarımızda da ciddi azalmalar olmuş dolayısıyla tüketicilerimiz daha kaliteli enerji kullanırken yaptığımız anketlerle tüketici memnuniyetinde de önemli artış olduğu ölçülmüştür. Projenin devam ettiği bölgelerde muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla ve kanaat önderleriyle toplantılar yaparak projenin kazanımları hakkında bilgi vermekteyiz. ” dedi. PLC Sayaç Projesine yoğun ilgi gösteren öğrencilere simülasyon üzerinden uzaktan kesme ve açma pratikleri de yapıldı.

   İşletme Grup Müdürü Erdener Özeler tarafından SCADA Merkezinde verilen pratiği geliştirici eğitimlerde; şebekenin uzaktan izlenmesi, arızaların anlık olarak tespit edilip GPS üzerinden takip edilen en yakın ekibin arızaya yönlendirilmesi gibi konular anlatıldı.

 

   VEDAŞ’a teşekkür…

   Üniversite heyetine başkanlık eden Yrd. Doç. Dr. Ali Mamızadeh; “ VEDAŞ’a yaptığımız ziyaret sadece öğrencilerimiz için değil bizler için de oldukça verimli oldu. Öğrencilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde bir sonraki ziyareti sabırsızlıkla beklediklerini gördüm. Sonraki süreçlerde VEDAŞ ile daha sıkı ilişkiler içerisinde olup gerek VEDAŞ yetkililerini derslerimizde ağırlamak gerekse de öğrencilerimizin ziyaretlerini sıklaştırmak adına bir adım attık. Bilginin somutlaşması öğrenme heyecanını da artıran bir unsurdur.  Bize bu fırsatı sağladığı için VEDAŞ ailesine kendim ve bölümümüz adına teşekkür ederim.” dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi