'Ulusalararası Akdamar Film Festivali'

Şimdiye kadar birçok etkinliğe imza atan Van Belediyesi, geleneksel olacak şekilde bir de 'Uluslar arası Akdamar Film Festivali' düzenliyor.

VAN 22.10.2013 10:40:39 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Adil HARMANCI

Van Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Ortadoğu Sinema Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen festival, 18-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Festival, uzun ve kısa metrajlı film, senaryo ve belgesel olmak üzere dört dalda yapılacak. Birinci gelenlere çeşitli ödüller verilecek.
Festivalle ilgili bilgi veren Belediye Kültür Müdürü Hüsamettin Öztürk, festivalin 30 Ekim günü ihaleye açılacağını söyledi. Şimdiye kadar 50 firmanın Kültür Müdürlüğü´ne başvuru yaptığını belirten Öztürk, şu bilgileri verdi:
"Festival için son başvuru tarihimiz 30 Ekim günüdür. 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında ihale gerçekleştirilecek. Yüklenici firma şartnamede belirtilen isteklerimizi yerine getirecek. Afiş, davetiye, broşür, pankart tüm bunları hazırlayacak. Bu tarihten sonra da ilgili kişilere davetiyeler gönderilecek"
Belediyeye ait sinema salonu hazır olmadığı için 2-3 sinema salonu kiralanarak etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Öztürk, "Nuda Kültür Merkezi´mizde bulunan sinema salonumuz hazır olmadığı için zorunlu olarak sinema salonları kiralayacağız. Ayrıca sadece film gösterimi olmayacak, bunun yanında paneller, bir haftalık sinema atölyesi de olacak" dedi.

BİRİNCİLERE ÖDÜL
Festivalde birinci gelenlere ödül dağıtılacağını da ifade eden Öztürk, şunları aktardı:
"Uzun metrajlı filmde birinci gelene 10 bin, kısa metrajlı filme ve belgesele 3´er bin, senaryo birincisine ise 4 bin TL ödül verilecek. İkinci ve üçüncülere ise herhangi bir ödül düşünülmüyor."

AMAÇ GENÇ SİNEMACILAR
Amaçlarının genç sinemacıların önünü açmak ve Kürt sinemasına katkı yapmak olduğunu da anlatan Öztürk, bu nedenle festival için önemli film ve sinema eleştirmenlerini, senaristleri, yönetmenleri ve oyuncuları davet edeceklerini ve büyük bir katılım beklediklerini kaydetti.