“Ülkemizde ve Van’da büyük yatırımlara imza attık”

Ak Parti'nin aday tanıtım toplantısında söz alan 1. sıra Van Milletvekili adayı Prof. Dr. Beşir Atalay, Türkiye'de çok büyük başarılara imza attıklarını vurgulayarak, 'AK Parti'nin şu 14 yıllık tarihine bakarsak, hiçbir siyasi partin

VAN 4.10.2015 15:01:05 0
“Ülkemizde ve Van’da büyük yatırımlara imza attık”
Tarih: 01.01.0001 00:00
Merkez İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen Ak Parti’nin Milletvekili aday tanıtım toplantısına; Ak Parti milletvekili adayları Prof. Dr. Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Vahdettin İnce, Fatih Çiftci, Kayhan Türkmenoğlu, Ebubekir Kaçmaz, Faruk Alpaslan, Ferman Yıldırım, İl Başkanı Zahir Soğanda, SKM Başkanı İkram Dinçer, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Gülşen Orhan, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantının açılışında vatandaşlara Ak Parti'nin yaptığı çalışmaları sine vizyon şekilde izlettirildi.
 
SOĞANDA: AK PARTİ YAPARKEN, BİRİLERİ YAKIP YIKTI
Daha sonra ilk söz alan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Türkiye'de 6-8 Ekim tarihinde yaşanan olayları hatırlatarak, "Türkiye'ye 80 yılda yapılmayan hizmetleri Ak Parti 14 yılda yaptı. Hakikaten ulaştırmada, eğitimde, sağlıkta tahakkür edemeyeceğimiz hizmetlerle karşı karşıya kaldık. Fakat biz bunları yaparken, birileri yakıp yıktı. Kürt adına çıkıp Kürtlere en büyük hakareti yapan bu hareket, 1 Kasım tarihinde Van'dan ve Türkiye'den bir tokat yiyecektir" ifadelerini kullandı.
 
AK PARTİ ADAYLAR TEK TEK KONUŞTU
Ardından toplantıda Ak Parti'nin Van Milletvekili Adayları tek tek söz aldı. 1 Kasım seçim gezileri kapsamında her yere gideceklerini vurgu yapan AK Parti 8. sıra Van Milletvekili Adayı Ferman Yıldırım, "1 Kasım seçimlerinde inşallah tek başımıza iktidara gelerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçim çalışmalarımız kapsamında bütün halkımızın kapısını çalacağız. Kentte gitmedik yer bırakmayacağız. Çünkü halkın Ak Parti'ye, Ak Parti'nin de halka ihtiyacı var. Partimiz birçok konuda büyük yatırımlar yaptı. Kimsenin cesaret edemeyeceği adımları attı. Bize bu canı Allah verdi ve ancak Allah alır. Kimseden korkmadan siyaset yapıp sandıklara sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
 
ALPASLAN'DAN HDP'YE ÇOK SERT SÖZLER…
AK Parti 7. sıra Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, Halkların Demokratik Partisine çok sert sözler sarf etti. Alpaslan, bölgede korkmadan siyaset yapacaklarının altını çizerek, "Biz bu memleketin çocuklarıyız. Vatandaşın hangi sorunu olursa olsun sonuna kadar takipçisi olma içerisindeyiz. Onun için korkmadan halkımıza hizmeti götüreceğiz. Biz değil onlar korkacak. Bizim girdiğimiz yere onlar giremeyecek. Eğer ki sizler Kürt'seniz, ben Kürt oğlu Kürt'üm. Daha dünkü bildirgenizde Kürt halkı için zerre kadar bir şey var mı? Yok. Şimdi Ak Parti bir tarafa bırakılmış Erdoğan düşmanlığı başlattılar" dedi.
Ak Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve daha önce Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik'in Van'a büyük katkılar sunduğunu ifade eden Alpaslan, Vanlıların Hüseyin Çelik'i aradığını belirtti.
 
KAÇMAZ: AŞİRETÇİLİK BU BÖLGENİN BİR GERÇEĞİDİR
Ak Parti Van Milletvekili 6. sıra adayı Ebubekir Kaçmaz, aşiretçiliğin bu bölgede etkili olduğunu belirterek, kimse bu gerçeği değiştiremeyeceğini kaydetti.
Kaçmaz, "Aşiretçilik ve ağalık bu bölgenin bir gerçeğidir. Kimse bu gerçeği değiştiremez. Aşiretçilik bitti, ağalık bitti demekle bu gerçeği biz yok sayamayız. Görmezden gelemeyiz. Onun için hakkı temsil etmek adına başta Küresünni aşireti adına ilimizin tüm aşiretlerini, ağalarını ve mensubu olan kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Ama bizler Müslüman kimliğimizle övünüyoruz. Çünkü Yüce Allah biz sizleri birbirinizi daha iyi tanıyasınız diye kabileler halinde yarattık. İnsanoğlu birbirine eşittir" dedi.
 
TÜRKMENOĞLU: HDP BİZİM RAKİBİMİZDİR
1 Kasım seçimlerine doğru gittiklerini belirten Ak Parti Van Milletvekili 5. sıra adayı Kayhan Türkmenoğlu,"HDP hiçbir zaman düşmanımız değil, rakibimizdir. Şuanda Van'da tek rakibimiz HDP'dir. Biz HDP ve seçmenini ikna edeceğiz. Bu dava bizim gönül davamızdır. Bu davanın önünde de samimiyet vardır. Samimiyet çok önemlidir. Ben 270 yıllık bir aile geleneğinden gelen bir kardeşinizim. Bu şehrin tüccarının ve esnafının sesi olan Van TSO'da da başkanlık yaptım. Halkın sesi Van Belediyesi'nde uzun yıllar meclis üyeliği yaptım. Üniversitede kurucu başkanlığını yaptım. Biz bu şehrin aşığıyız. Herkes gider biz buradayız. Bu şehir bizimle beraber güzelleşecektir. Elbette içimizde kırgınlıklar olabilir fakat bu kişisel kırgınlıklardır. Hiç kimse partiye kırgın veya küskün değildir. Değerli bayan kardeşlerim gönlüm isterdi ki bu listede bir tane çiçek olsun. Kadın bir çiçektir. Eğer onu dalından koparırsanız ne kokusunu alabilirsiniz. Ne de sevgisini, biz sizi dalınızdan koparmadık. Bu vesileyle her biriniz bizim için kıymetlisiniz. Ama takdir edersiniz ki genel merkezimiz bu kararı vermiştir.  Bugünden itibaren ağabeylik rolünü üstlenen ilimize aşık olan, depremde bizi yalnız bırakmayan her fırsatta Van ile ilgili dertlerimizi çözmeye çalışan çok saygıdeğer hocamız sayın Beşir Atalay listemizi şereflendirmiştir. Biz kendilerine hoş geldiniz diyorum. İnanın 1 Kasım seçimlerinde sizlerle birlikte kenetleyeceğiz" diye konuştu.
Ak Parti Van Milletvekili 4. sıra adayı Fatih Çiftci, Her platformda Van'ın sorunlarını gündeme taşıdığını belirterek, "Van'ın ve ilçelerimizin menfaatlerini korumak doğru ve saatli hizmetlerin gelmesi için gücümüz nispetinden arkadaşlarımızla birlikte teşkilatlarımızdan, hemşerilerimizden aldığımız talepleri, ihtiyaçları Ankara'da takip edip sonuçlandırmak adına gayret gösterdik. Bugüne kadar bize teveccüh eden tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. AK Parti'nin 1 Kasım'da tek başına iktidar olması için, bu siyasi hareketin, bu kutlu hareketin başarılı olması için Allah nasip ederse gayret göstereceğiz.  Ak Parti hakikaten çok büyük yatırımlar yaptı. Ak Parti ile beraber çok büyük değişim ve dönüşüm oldu. Her alanda büyük reformlar yaptı. Ak Parti alt yapıyla ve üst yapıyla bütün Türkiye'yi donatırken, bizim ilimize de hep ayrı tuttu. Van'a ayrı bir pozitif verdi. İlimizin bütün ilçelerine hizmet götürdü. Bununla birlikte bu ülkenin demokratikleşmesi için büyük reformlar gerçekleştirdi. Ak Parti bugüne kadar hiçbir şeyi görmezden gelmedi. Halkın 1 Kasım'da bu siyasi hareketin yanında yer alması gerekiyor. Çünkü Ak Parti asla halk arasında ayrımcılık yapmadı. Bütün sorunları çözdü. Biz partimizin başarılı çıkması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
AK Parti 3. sıra Van Milletvekili Adayı Vahdettin İnce, "Türkiye'de 13 yıllık bir AK Parti iktidarıyla büyük devrimler yapıldı. Kürtlerle Türkler ne zaman el ele vermişlerse dünyanın kaderini değiştirmişlerdir. Kürt ve Türk kardeşliğini pekiştirmek suretiyle dünyanın kaderini burada değiştireceğiz. Türkiye'de değiştireceğiz, Van'da değiştireceğiz" dedi.
AK Parti 2. sıra Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iftiralar atıldığını belirterek, "Özellikle Cumhurbaşkanımız üzerinden partimiz yıpratılmak isteniyor. Geçen dönem Cumhurbaşkanımıza peş peşe dört iftira atıldı. Kobani'den, Roboski'den, IŞİD'den, Kürt sorununun ihmali ve inkârından kendisinin söylemediği, hiçbir zaman ifade etmek istemedikleri üzerinde bir algı oyunu yaptılar. Maalesef bir kısım insanların ve bir kısım medyanın da desteği ile bölgede oy kaybetmemize sebep olduklarını gördük. Şimdi iki tane daha oyun var. Cumhurbaşkanımız koalisyon değil seçim istedi ve seçim için de savaş istedi diyecek kadar iftira atıyorlar, bunlara artık inanmayacağız. Van'ı konulduğu kaostan, girdaptan Allah'ın izniyle biz çıkaracağız" dedi.
Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay ise, bu seçimin Van'da çok farklı olacağının altını çizdi. Türkiye'de başarılmazı başardıklarını vurgulayan Atalay, "AK Parti'nin 14 yıllık tarihine bakarsak hiçbir siyasi hareketin yapamayacağı gelişmelere imza attık. Ekonomi olarak da, dış politika olarak da, içteki demokratikleşme olarak da, hangi alana bakarsanız AK Parti'nin başarısını görürsünüz" şeklinde konuştu.
 
ATALAY: VAN'DA HDP TEK SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR
Toplantıda son olarak söz alan AK Parti 1. sıra Van milletvekili adayı Beşir Atalay, Van'da sadece AK Parti ve HDP'nin seçim çalışması yürüttüğünü belirterek, "Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şu: Eğer demokrasiye inanıyorlarsa seçimin huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz" dedi.
Atalay, Van'dan milletvekili adayı gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, bunun kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu dile getirdi.  Van'da çok planlı ve programlı bir seçim kampanyası yürüteceklerine dikkati çeken Atalay, partililerin son 1 aylık seçim sürecini çok iyi değerlendirmesini istedi.
Atalay, partililerin heyecan ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Hiçbir endişe ve korku bize yaklaşmasın. Müslümana korku yakışmaz. Girmediğimiz ev kalmayacak, Van'ın gitmediğimiz bir köşesi kalmayacak. Van bizim, buna inanacağız ve böyle çalışacağız. Biz Van'da huzurlu bir seçim ortamı arzu ediyoruz. Bütün ülkede seçimin huzuru için hükümetimiz çalışıyor. Güvenlik tedbirlerimiz daha etkili şekilde uygulanıyor ve uygulanacak ama biz AK Parti olarak seçim ortamının huzurlu bir demokrasi şöleni halinde geçmesini arzu ediyoruz ve bunun için çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Bunu bozacak hiçbir mesajımız olmayacak. Aksine, bunu bozacaklara karşı tutumumuz ve sözümüz olacak. Kimseye bu huzur ortamını bozdurma fırsatını da vermeyeceğiz."
AK Parti dışında Türkiye genelinde siyaset yapan bir parti olmadığına işaret eden Atalay, "Biz Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her köyünde siyaset yapıyoruz. Onun için diyoruz ki AK Parti Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün çimentosudur, sigortasıdır. Görüyorsunuz burada başka partiler yok. Bizim dışımızda bir parti var. Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şu: Eğer demokrasiye inanıyorlarsa, seçim huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz. Bunu bilsinler" diye konuştu.
"Burada özellikle HDP'li dostlara şunu söylüyorum: Biz sivil siyasete çok önem veriyoruz" diyen Beşir Atalay, şunları ifade etti: "Sivil siyasetin, vesayetten kurtulmuş siyasetin, milli iradeyle oluşan siyasetin Türkiye'nin geleceğini belirlemesi için çalışıyoruz. AK Parti bunun için var. AK Parti vesayet mekanizmalarıyla mücadele ederek bugünlere geldi. Onun için Vanlı kardeşlerim, geçen seçimde bir sivil siyaset umuduyla HDP'ye oy verdi, hak ettiğinden fazlasını verdi. Umut neydi; terör ve şiddet biter, siyaset kurumu güçlenir ve Türkiye'nin meselelerini TBMM çözer ama böyle mi oldu? Vanlı kardeşimiz şimdi görüyor, 7 Haziran'dan sonra yeniden terör ortamını canlandırdı ve bu partinin en tepesindekiler terör örgütünün gölgesine sığındı. Böylesi bir siyaset olmaz. Bu başka bir vesayettir. Çözüm Süreci'nin hedefi neydi? Silahlar gömülecek, devlet eve dönüşle ilgili gerekli çalışmaları yapacak, bundan sonra şiddet ve terör değil, siyaset konuşacak. Biz şimdi onu arzu ediyoruz ve bu seçim bana göre HDP için de bir sınavdır. Ya sivil siyaset alanında güçlenecek, seçim ortamında gösterdiği tutumlarla onu ispat edecek ya da terörle bütünleşmiş, siyasi hiçbir anlamı olmayan bir hareket olacaktır."
 
ATALAY, KAPIKÖY SORUNUNA DEĞİNDİ
Atalay, İran ile olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın Van'ın hayat damarı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:  "Bir yandan terör bir yandan da ticari hayatı canlandıran o kapı kapanmış. Niye kapandı o kapı, biliyorsunuz değil mi? Bunlar o kapıda çalışan gümrük memurlarını kaçırdılar. Peki kapı nasıl çalışacak o zaman? Şimdi ticaret odası başkanımız 'Aman o kapı açılsın' diyor. Bütün Vanlılar bunu istiyor. Vanlılar şunu da görmeli: Bu kapı niye kapandı, kim kapattı, HDP, o kişilerin kaçırılmasından sonra kapıda hangi açıklamayı yaptı? Bunları herkese anlatmalıyız. Bunu iyi anlatırsak, kazanırız. İnşallah o kapı için çalışıyoruz."
Van'ın talihini değiştirmek için farklı bir heyecanla çalıştıklarını anlatan Atalay, bu seçimin Türkiye'nin de geleceğini ve talihini belirleyeceğinin altını çizdi.
Kürt vatandaşların hakkını, hukukunu bugüne kadar AK Parti'nin savunduğunu ifade eden Atalay, "Kürt vatandaşlarımız HDP'den bugüne kadar ne görmüş. AK Parti bir adalet partisidir. Nerede bir haksızlık görürsek onunla mücadele ederiz. Bugün devletin zulmü yok ama o haddini bilmezlerin zulmü var. Devlet kendisiyle hesaplaştı, 'Yanlış yapmışım' dedi. 2001'de parti programına ne yazdıksa onu yapıyoruz. Birileri istiyor diye yapmıyoruz" dedi.
Atalay, 7 Haziran seçimlerinde sadece 5 ilde milletvekili çıkaramadıklarını anımsatarak, Ana muhalefet partisinin ise 81 ilin 37'sinde milletvekili çıkaramadığını sözlerine ekledi.
Toplantı adayların ele objektiflere poz vermesiyle sona erdi.


Bölge: Burhan Ergin