ÜLKE GENELİNDE GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR

ABD destekli gerçekleşen darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan soruşturmalarda asker, polis ve kamu kurum personellerine yönelik gözaltı ve tutuklama işlemleri sürüyor.

VAN 22.07.2016 18:20:56 0
ÜLKE GENELİNDE GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

ABD destekli gerçekleşen ve halkın akamete uğrattığı darbe girişiminin ardından askeri ve polis teşkilatı ile kamu kurum ve kuruluşlarda FETÖ/PDY bağlantılı kişilere yönelik başlatılan soruşturmalar sürüyor. 16 Temmuzdan bu yana başlayan soruşturmalar kapsamında 7 bin 190’ın aşkın kişi gözaltına alınırken tutuklu sayısı ise bin 690'a ulaştı.

Batman

Batman'da darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 polis ve asker tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Ayrıca Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevli 3 doktor ise gözaltına alındı.

Van

Van’da da başlatılan soruşturma kapsamında toplam 689 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldı, 690 kişi görevinden uzaklaştırıldı ve 35 kişi gözaltına alınırken, 50 kişi ise tutuklandı.

Van Valiliğince verilen bilgilere göre; hakkında idari soruşturma başlatılan, görevinden uzaklaştırılan, gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler şu şekilde sıralandı:

“Garnizon Komutanlığı’ndan 9 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldı, 9 kişi görevden uzaklaştırılırken, 9 kişi de tutuklandı. Van Adliyesi’nde 54 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldı, 54 kişi görevden uzaklaştırıldı ve 2 kişi gözaltına alınırken, 33 kişi ise tutuklandı. YYÜ Rektörlüğü’nde 22 kişi hakkında idari soruşturma başlatılırken, 21 kişi ise görevinden uzaklaştırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde 236 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldı, 236 kişi görevden uzaklaştırıldı ve 33 kişi gözaltına alınırken, 6 kişi ise tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı’nda 16 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldı, 16 kişi görevden uzaklaştırılırken, 2 kişi de tutuklandı. İl Milli

Eğitim Müdürlüğü’nde 349 kişi hakkında idari soruşturma başlatılırken, 349 kişi ise görevinden uzaklaştırıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 3 kişi hakkında idari soruşturma başlatılırken, 3 kişi ise görevinden uzaklaştırıldı. İL Müftülüğünde ise 2 kişi görevden uzaklaştırıldı.”

Mardin

Mardin’in Midyat İlçesinde görev yapan 7’si öğretmen 3’ü sağlık personeli hakkında sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Midyat’taki çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler F.Y., Y.K., N.A., N.A., M.Y., O.A., S.G., ile sağlık memurları G.A., R.S., D.A.’ya üzerlerine atılı terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan 1’er yıl, 6’şar ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanan öğretmen Y.K.’nın yakını sanık O.İ.’nin de üzerine atılı ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 1 yıl hapis ve 25 gün karşılığı 500 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yürütülen idari soruşturma neticesince önceden il dışına tayinleri çıkan M.Y., S.G.’nin dışında kalan öğretmenler Y.K., N.A., O.A., F.Y. ve N.A. da il dışına resen görevlendirildiler.

Mersin

Mersin'in Tarsus İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan 89 öğretmen de FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevinden alındı.

Şırnak

Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Şırnak'ta gözaltına alınan, Şırnak Vali Yarımcısı Serkan Şeker emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Şeker, tutuklandı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde emniyetten 23 polis memurunun açığa alınmasında sonra Milli Eğitim’de de 19 öğretmen görevden alındı.

Emniyet ve Milli eğitim dışında İlçe müftülüğünde görevli biri bayan olmak özere 5 personel de görevden alındı.

Daha önce İlçe kaymakamı Huzeyfe Çiter’de görevden alınmıştı. İlçede birçok kurumda yeni gözaltı ve operasyonlar bekleniyor.

Denizli

Denizli’nin Kale ilçesinde 2 öğrenci yurdu ve bir derneğe yapılan operasyonda darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan Hacı Havva Üstek Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet E. ile Cevher Paşa Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim K., "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne finansal destek sağlamak", "terör örgütü propagandası yaparak eleman yetiştirmek" ve "devletin birliğini bozmak" suçlarından tutuklandı.

Siirt

Siirt’te devam eden soruşturma kapsamında biri Komiser, 2’si Komiser Yardımcısı ve 19’ u Polis Memuru olmak üzere toplam 22 Siirt Emniyet Müdürlüğü personeli gözaltına alındı. (İLKHA)