Uca: Öğretmen açığı kapatılmalıdır

Eğitim Bir-Sen Van 1 Nolu Şubesi Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Uca, Van'daki öğretmen açığının kapatılması gerektiğini vurgulayarak, 'İlimizdeki öğretmen açığının giderilmesi gerekir. Çünkü bizim değerlendirmemize gör

VAN 28.01.2015 09:31:21 0
Uca: Öğretmen açığı kapatılmalıdır
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Van'daki eğitim sıkıntılarına değinin Eğitim Bir-Sen Van 1 Nolu Şubesi Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Uca, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini anlattı. 
Uca, "Ücretli görevlendirmede birçok sıkıntı var. Birincisi düşük ücretle çalıştırılıyorlar.  400 TL ile 1.000 TL arasında çalışmak zorunda kalıyorlar. İkincisi devamlılıkları olmadığı için kopukluk yaşanıyor. Öğrenci öğretmen ilişkilerinde sıkıntı yaşanıyor. Bu sorun kesinlikle giderilmelidir" şeklinde konuştu.

              "ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI HIZLANMALI"
            Eğitim Bir-Sen Van 1 Nolu Şubesi Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Uca, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde hizmet veren personellerin özlük haklarının iyileştirme çalışmalarının bir an önce neticeye kavuşması gerektiğini anlattı. Uca, "Bölgeye hem yatırımlar konusunda, hem de çalışan personelin özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalara hız verilmelidir. Sendikamızın genel merkezince özellikle Doğu'da ve zor şartlarda çalışan öğretmene ve eğitim çalışanlarına ek ödeme talebi bakanlığa ulaştırılmış ve olumlu izlenimler alınmıştır. Öğretmen sirkülasyonun fazla olmaması, bölgedeki öğrencilerin mağdur olmaması için, doğuda çalışan eğitimcilerimize ek ödeme noktasında bakanlık yetkililerince bir an önce tedbir almaları gerektiğini belirtmek istiyoruz. Okullarımızdaki güvenlik sorunlarının çözümü noktasında gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması gerekir. Hem okullara karşı son zamanlarda yapılan saldırılar ve öğrenci dışında birçok kişinin okul çevrelerinde dolaşıyor olmaları çözümü hızlandırmak için yeterli nedenlerdir" ifadelerini kullandı.

              EĞİTİMDE BÜYÜK REFORMLAR YAPILDI
            Eğitim Bir-Sen Van 1 Nolu Şubesi Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Uca, Hükümet'in her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da büyük reformlar yaptığını belirterek, geçmişte Kürt çocuklarına tabii tutulan Andımız'ın kaldırıldığını açıkladı. Uca, sözlerine devam ederek, "Yapılan reformlarla eğitimde gözle görülür ciddi değişiklikler yaşandı. Anadilde eğitimin önü açıldı ve yıllardır devlet okullarında zorunlu eğitime tabi tutulan Kürt çocuklarına "Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun" cümlesini içinde barındıran ANDIMIZ kaldırıldı. Ders kitaplarında, onlara dair hiçbir bilgiye yer verilmedi. Törenlerde okunan şiirlerin hiçbirinde isimleri geçmedi. Her fırsatta dışlandılar, yok sayıldılar ve kendi dillerinde eğitim yapma hakkından mahrum bırakıldılar. Bilinmelidir ki bu ülkede barış ve huzur içinde yaşamak herkesin hakkıdır. Kendi önyargılarımız ve zevklerimiz üzerinden çocuklarımıza bir yaşam anlayışı dayatmamalıyız"  şeklinde sözlerine son verdi.

           Basın açıklamasına Memur-Sen Van İl Temsilcisi Süleyman Şakar'ın yanı sıra üyeler katıldı.      

 Bölge: Salih Deniz