Tütünün zararları seminerlerle anlatılıyor

İpekyolu Belediyesi’nin, sağlıklı nesiller ve bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği seminerde özellikle tütünün tahribata yol açtığı zararlar görsel sunum eşliğinde anlatıldı.

VAN 22.02.2018 14:09:24 0
Tütünün zararları seminerlerle anlatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen ve Berivan Kültür-Sanat Merkezi’nde verilen seminerlerin sekizincisi Dr. Yusuf Keskin ve Hemşire Pınar Çelik tarafından verildi.

   Yoğun ilgi gören seminerde, tütünün zehirli bir bitki olduğu,hangi ortamda işlenirse işlensin zararlı özellikleri içinde barındırdığı vurgulandı.

Tütünün diğer uyuşturuculardan sekiz kat daha fazla bağımlılık yaptığına değinilen seminerde, her 8 saniyede bir kişi sigaradan öldüğü belirtildi.

    Sigaradaki en tehlikeli maddeleri; nikotin, karbonmonoksit, katran olduğuna ve sigaranın neden olduğu hastalıklar hakkında bilgi verildi. Bu hastalıkların Akciğer-bronş, yemek borusu kanseri gelişiminde riskinin 5-10 kat artması, Akciğer gelişiminin bozulması, Öksürük, balgam, hırıltılı solunum, nefes darlığı, Mide kanseri gelişiminde %20-35 oranında artırıcı etki, Pankreas kanseri gelişiminde risk faktörü, Kan kanseri, karaciğer, bağırsak, anüs, böbrek, mesane, rahim ağzı kanserlerine neden olması, Bademcik iltihabı, diş çürükleri, diş dökülmesi, sinüzit, burun iltihabı, orta kulak enfeksiyonları, işitme kayıpları, genetik bozukluklar,hipertansiyon,kolesterol yüksekliği, damar tıkanıklıkları, kalp krizive kalp yetmezliği olduğu ifade edildi.

       Seminerde ayrıca pasif içicilikle çocukların görmüş olduğu zarar anlatılarak tütünün insan sağlığını nasıl olumsuz etkilediği konularında açıklayıcı bilgiler verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi