Tütün denetimleri devam ediyor

Halk Sağlığı Müdürlüğü tütün denetim ekipleri denetimlerine kesintisiz devam ediyor.

VAN 30.04.2014 17:47:58 0
Tütün denetimleri devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Eker, yaptığı açıklamada, önümüzdeki süreçte sigara denetimlerinin artacağını belirterek, işyerlerine çok daha sıkı denetimler yapacaklarını ve aynı işyerine sabah-akşam ekipler gideceğini söyledi.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Dumansız Hava Sahası’ kapsamında merkez de 5 ve her ilçede bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Bugün yapılan denetimlere Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi çalışanları, şube müdürleri ve Müdür Yrd. Dr. Mehmet Eker de eşlik etti.

Denetimde kurallara uymayanlara çeşitli cezalar kesilirken, yasağa uyup kuralları yerine getirenlere Dr. Eker teşekkür etti. Van Halk Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Eker, 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanunda yer alan maddeleri hatırlatarak, taksilerde a6, otobüslerde ve minibüslerde a5, işyerlerinde ise 50x70cm boyutlarında levhalarla uyarıların yapılması gerektiğini söyledi.

“Kurallara çoğunlukla uyulduğunu gördük"

Denetimin sonunda açıklama yapan Dr. Eker tütün denetim ekibiyle gece ve gündüz çalıştıklarını belirterek, "Yaptığımız denetim sonucunda halkımızın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğunu gördük bu da bizi sevindirdi. Uymayanlara kanunların öngördüğü şekilde gerekli cezalar kesildi. Birçok kişi de uyarıldı.” dedi.

Eker, kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin önüne geçilmesi amacı ile yapılan denetimler hız kesilmeden devam edeceğini söyledi.(Hacı Yılmaz-İLKHA)