Tutuklu ve Hükümlülere Moral Etkinliği

Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu ve hükümlülere yönelik Van FM ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından eğlence programı düzenlendi.

VAN 3.03.2015 17:42:58 0
Tutuklu ve Hükümlülere Moral Etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ile hükümlülere Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, YYÜ ve Van FM tarafından ortak eğlence programı düzenledi.

Cezaevinde bulunmanın olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından belirli aralıklarla sosyal etkinlikler düzenlenerek tutuklu ve hükümlülerin moralleri yüksek tutularak motivasyonlarının arttırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede Van FM Mavi Düşler Program sunucusu M. Fatih Yılmaz ve Van FM Radyosu girişimleriyle sosyal etkinlik düzenlendi.

Kurumun çok amaçlı salonunda düzenlenen programda, yaptığı bir hata nedeniyle cezaevine düşen bir mahkumun başından geçenlerin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi.

Daha sonra mahalli sanatçı Şervan Zana ve ekibi sahne aldı. Programda, mahkûmlar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Mert Küçüktepe, ikinci Özgür Karakuş ve üçüncü Ozan Albayrak'a, ödüllerini M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özkan Dinçer verdi.

Şiirler okunduğu sırada duygulanan bazı mahkumların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.