Tutsakların çizdiği resimler Van'da sergilendi

Türkiye'deki cezaevlerinde bulanan tutsakların yaptığı resimler 'Tutsak fırçalarla direnişimizi ilmek ilmek örüp, Sakine'lerin ruhuyla Rojava'yı özgürleştirelim' sloganıyla Van'da açıldı.

VAN 26.01.2015 20:15:40 0
Tutsakların çizdiği resimler Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Van'da açılan sergiye Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, HDP İL Eş Başkanı Veysi Dilekçi, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygün Bidav, Veysel Keser ile çok sayıda kişi katıldı. 

            Burada konuşan Çoban, tutsakların kıt imkânlarla çok özenli ve sanatsal resimlerler yaptığını belirterek, alınacak her resimden elde edilecek gelirin Kobani'ye gönderileceğini söyledi. 
Çoban, "Çok büyük bir dayanışmanın sürdüğünü ancak maalesef bir duygu kopukluğu da yaşanıyor. Kobani halkı bizi ve bizlerin desteğini bekliyor" dedi. Çoban, herkesin sergiyi gezerek gerekli katkıyı yapması gerektiğini de söyledi.

           HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ise, yaşam hakkı tanınmayan bir mekanda tutsakların yeni bir yaşam var etmeye çalıştıklarını belirterek, tutsakların sevgi ve direnmenin ne olduğunu anlattıklarını söyledi. 
         Dilekçi, sergiyi düzenleyenlere teşekkür etti. 
            Konuşmaların ardından kısa bir sinevizyon gösterimi de yapılırken, 30 Ocak'a kadar açık kalacak sergideki tabloların satışından elde edilecek gelir Rojava Direnişine gönderilecek.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi