Tutsaklara özgürlük için şehir turu

DBP ve HDP Van İl Örgütü tarafından 'Önderliğe ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük' kampanyası çerçevesinde DBP Edremit İlçe binası önünde toplanan çok sayıda araç konvoyu, İmralı Adasında tutuklu bulunan Abdullah Öcalan için özg

VAN 7.07.2015 13:11:07 0
Tutsaklara özgürlük için şehir turu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da bugün yapılacak "Önderliğe ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük mitingi" öncesinde HDP ve DBP İl Yöneticileri dün ilk olarak HDP İl binası önünde toplanarak halkı yarın yapılacak mitinge davet eden el ilanları dağıttı. El ilanlarının dağıtımına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcıları Caziye Duman, Fadıl Barıştıran, HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve HDP-DBP İlçe örgütleri katıldı.

El ilanlarının dağıtılmasından önce kısa bir konuşma yapan HDP Van İl Yöneticisi Necmi Kalçık, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan aylardır tecrit altında tutuluyor. Tüm halkımızı Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük için yarın (07.07.2015) günü saat 21:00'da iki nisan kavşağında toplanarak, Musa Anter Barış parkına kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüşe çağırıyoruz." diye konuştu.
El ilanlarının dağıtılmasının ardından HDP ve DBP İl Örgütleri, HDP Van Miletvekilleri Selami Özyaşar, Tuğba Hezer ve Remzi Özgökçe ile birlikte DBP Edremit İlçe binasına geçti. Burada toplanan araçlarla oluşturulan konvoyun ardından Van merkeze doğru hareket edildi. Konvoy Edremit'te polisler tarafından durduruldu. Ancak yapılan konuşmalar sonrası polis konvoyun hareketine izin verdi.
Daha sonra şehir turu atan kitle ardından dün Van'da toprağa verilen YPGli Nejdet Şan için Kurubaş köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek Şan'ın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -