TÜSİAD Van'a çıkartma yapacak

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği 'Anadolu Buluşmaları' programı kapsamında Van'a çıkarma yapacak.

VAN 28.10.2014 22:35:49 0
 TÜSİAD Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ‘Anadolu Buluşmaları’ programı kapsamında Mardin, Cizre ve Batman’ın ardından 6 Kasım’da Van’a çıkarma yapacak. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadoğlu, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, TUROFED Genel Sekreter Yardımcısı Betül Çelikkaleli 6 Kasım’da gerçekleştirilecek toplantı öncesi incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi. TÜSİAD Heyetine Van Dinamik Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Suat Çiftçi de refakat etti.

 

Van Valiliği ziyaretinin ardından Van TSO’ya gelen heyet Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Kandaşoğlu ve Metin Abi tarafından karşılandı.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, Van’ın çok önemli bir coğrafyada olduğunu belirterek “Van İran’la yaklaşık 300 kilometre sınırı olan bir kent. Bu potansiyelin değerlendirilmesi ve kullanılması gerek. TÜSİAD heyetinin ilimize gelecek olmasını çok önemsiyoruz. Bizim kaynaşmamız, bir araya gelmemiz gerek.  İnşallah bu geliş gidişler ülkemize ve bölgemize katkı sağlayacaktır.”dedi.

 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadoğlu, “Daha önce Mardin, Cizre ve Batman’da TÜSİAD olarak çıkarma yaptık. 6 Kasım’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Van’da olacağız. Bizler de bölgenin potansiyellerini biliyoruz. Ancak bu potansiyellerimizi, gelen konuklarımızı da anlatmamız gerek. Türkiye ekonomisini yönlendiren TÜSİAD’ın bölgemize yaptığı bu ziyaretler, devam eden barış sürecine de çok önemli katkılar sunacaktır. İnşallah bu çalışmalarımızla kaynaşmamız daha da artacaktır.”dedi.

 

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu da Van’ın kadim bir kent olduğunu, büyük medeniyetlere başkentlik yaptığını belirterek, “Bizler de bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Yapılacak bu çalışma çok önemli açılımların başlangıcı olacaktır.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)