Tuşba’daki başarılı öğrenciler İstanbul’a götürüldü

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sancaktepe İmam Hatip Mensup ve Mezunları Derneğini (SİMMDER) tarafından organize edilen, Tuşba Kaymakamlığı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba İlçe Müftülüğ?

VAN 27.06.2016 20:17:30 0
Tuşba’daki başarılı öğrenciler İstanbul’a götürüldü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen siyer yarışmasında farklı okullarda yarışmada dereceye girmiş başarılı öğrencileri İstanbul gezisine götürüldü.

    Daha önce hiç uçakla seyahat etmemiş 20 öğrenci, uçakla İstanbul'a giderek İstanbul'un tarihi, turistik yerlerini görme fırsatı buldu. Yarışma ile belirlenen öğrenciler evlerinden velilerinin izni alınarak İstanbul’a uğurlandı. Tuşba Belediyesi tarafından görevlendiren 1 erkek ve 1 kadın gözetmenle İstanbul'a gönderilen öğrencilere gezi hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

    'İstanbul Gezisi Ödülü'nü almaya hak kazanan öğrencileri 'İstanbul Gezisi' sırasında tarihi ve turistik yerler olan Miniatürk, Topkapı Sarayı, Yere Batan Sarnıcı, Panaroma, Sultanahmet-Ayasofya, Fenerbahçe Spor Kulübü, Film Seti, Yatla Boğaz Turu, Viaport Alışveriş Merkezi gezildi.

    Tarihi turistlik yerlerin yanında Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı, Sancaktepe Ak Parti İlçe Başkanı, Sancaktepe Kaymakamı ve Sancaktepe İmam-Hatip Mensup ve Mezunları Derneğini de ziyaret eden öğrenciler, yoğun ve ihtişamlı bir gezinin ardından gençler uçak seyahatiyle Van'a geri döndü.

    Konu hakkında açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Tuşba Belediyemiz ve SİMMDER tarafından organize edilen ve Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Müftülüğünce desteklenen yarışmamızda dereceye giren 20 evladımızı İstanbul’a gönderdik. Bu yarışmada asıl amacımız çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu sebeple Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitabımızı tüm öğrencilerimize dağıttık ve bunun sonucunda düzenlediğimiz sınav ile dereceye giren öğrencilerimizi belirledik. Belirlediğimiz öğrencilerimize söz verdiğimiz gibi İstanbul'a bir anlamda teknik geziye gönderdik ve hamd olsun gezi sonunda öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim ettik. Başarılı öğrencilerimizi 3 gün süren program sonunda tüm dünya insanlarının dünya gözüyle görmek istedikleri İstanbul’u tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görerek döndüler. 3 gün İstanbul'da bizim misafirimiz oldular, İstanbul'un görülmeye değer yerlerini gördüler, boğaz turu yaparak Muhabbet şehri Van’ımıza döndüler. Öğrencilerimiz zaten yıl içerisinde göstermiş oldukları üstün başarı ve yoğun çalışmalarıyla bu tatili hak ettiler. Bu gezinin öğrencilerimizin ufkunun gelişmesine katkı sunacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.