Tuşba'da yol çalışması

Van'ın Tuşba ilçesinde 23 mahallede yürütülen yol genişletme ve stabilize çalışmaları tamamlandı.

VAN 1.10.2014 16:06:20 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Şemsibey Mahallesi’nde yol asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bugün de Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Abdulhamit Han İlk ve Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ile Seyrantepe Anaokulu’nun ulaşımını sağlayan toprak yolun stabilize çalışmalarını tamamladı.


İlçe merkezinden uzak olan 23 mahallede yürütülen mahalle içi yol genişletme ve stabilize çalışmalarını da tamamlanırken, altyapısı tamamlanan yollara asfaltlama ve kilit taşı döşeme çalışmaları ise devam ediyor.

 

Yapılan çalışmaları Fen İşler Müdürü Naci Cezlan ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba ilçesinin coğrafik yapısından kaynaklı sarp ve kayalık alanlar olması yapım maliyetini arttığını söyledi. Özgökçe, “İnşallah tüm Tuşba sakinlerimizi temiz ve güzel yollara kavuşturacağız. Vatandaşlarımız artık çukur, çamur ve çöpten kurtulacak.” dedi.


Yılsonuna kadar 100 bin metrekare parke taşı döşemeyi hedeflediklerini belirten Özgökçe, birinci kat asfalt asfaltın yanında 30 kilometre de sıcak asfalt yapılacağını ifade etti.