Tuşba'da mahallelerde karla mücadele çalışmaları…

Tuşba Belediyesi ekipleri, gece etkili olan kar yağışının ardından sabah erken saatlerinden itibaren mahalle içi yolları temizleme çalışmalarına start verdi.

VAN 29.11.2014 00:27:36 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte, karla mücadele çalışmaları için ekip ile mahalle ve sokak envanterlerini günler öncesinden çıkararak karla mücadele çalışma planını tamamlayan Tuşba Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü etkili olan kar yağışı ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren  çalışmalarına başladı. 

          Mahalle içi yollarda yapacakları karla mücadele çalışmalarını 25 personel, 5 hidromek, 4 greyder, 2 loder, 10 Kamyon ve 2 dozer ile yürüttüklerini belirten Tuşba Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladıklarını söyledi. Çok fazla kar olmamasına rağmen vatandaşlardan gelen ihbarları anında değerlendirerek ekipleri yönlendirdiklerini dile getiren Fen İşleri Müdürlüğü Karla Mücadele Koordinasyon Birimi, karla mücadele çalışmalarımız 7/24 planladıklarını ve Tuşba'lıların gerek direk çağrı merkezi 4446011 ve web üzerinde haber ve paylaşımda bulunulabileceği gibi takipte edilebilir. Kar yağdığı andan itibaren takip edeceklerini, asla rahmetin afete dönüşmesine fırsat vermeyeceğini belirten yetkililer, halkın en çok sorduğu; Anayoldan köye ve köyden köye karla mücadeleyi Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını soranlara ilettiklerini belirten yetkililer, günlük olarak en geç akşam saatlerine kadar tüm mahalle içi yolları temizlemeyi planladıklarını kaydetti.

           Tuşba Belediyesi kış boyunca tüm mahallelerde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Karla Mücadele Biriminin 7/24 çalışacağı ifade edildi.