Tuşba'da karne heyecanı…

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonlanması nedeniyle Tuşba İlçesine bağlı Tabanlı Köyü (Mahallesi) ilkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

VAN 19.01.2018 20:09:16 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Tabanlı ilkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba İlçe Şube Müdürü Zakir Taşkın, İlçe Yazı İşleri Müdürü Cihan Güzel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Übeydullah Arvas, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    Karne dağıtımı esnasında öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunurken öğretmen ve öğrenciler tarafından kendi elleriyle sınıf sobası üzerinde pişirilen kestaneler konuklara ikram edildikten sonra Tuşba Kaymakamı Meral Uçar öğrencilere karnenin yanı sıra oyuncaklar hediye etti. Öğrencilerin karneleriyle tek tek ilgilenen Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, "Tatilde dinlenin, kitap okuyun, oyunlar oynayın ve mutluluk odaklı başarılı öğrenciler olun. Kaliteli zaman geçirin, oyun oynayın, kitap okuyun hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.
   Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, ilçede zeki ve akıllı çocuklar olduğunu belirterek, "Uygun okul ortamı oluşturulursa, onlarda çok güzel başarılar elde edebilir. Anne ve babanız için başaracaksınız, öğretmenleriniz için yapacaksınız. 'Ben yapamıyorum, başaramıyorum' diye bir şey yok sizden çok şey bekliyoruz ve beklentilerimiz çok yüksek. Televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve sosyal ağlara odaklı olursanız başarı odaklı olamazsınız. Zamanınızı çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Kesinlikle kitap okumalısınız. Hem ders çalışın hem kardeşlerinize iyi örnek teşkil edin" ifadelerini kullandı.
    Çeşitli hediyelerle birlikte karnelerini alan öğrenciler, ilçe kaymakamı Meral Uçar ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani'ye teşekkür ederken okullarını ve öğretmenlerini çok sevdiklerini ifade ettiler.