Tuşba’da “Dünya Yürüyüş Günü Yarışması” düzenlendi

Tuşba Belediyesi ve Van İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile ‘Her Gün En Az 10 Bin Adım’ temalı yarışmanın lansmanı gerçekleştirildi.

VAN 12.09.2018 23:32:43 0
Tuşba’da “Dünya Yürüyüş Günü Yarışması” düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İskele Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen Lansman Toplantısına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediyesi Başkan Yardımcıları, İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ömer Bilici, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı ve İlçe teşkilatı, Tuşba Belediyesi Meclis üyeleri, çeşitli kurum amirleri ve davetliler katıldı.

 

“YAŞAMIMIZ HAREKETSİZLİĞE DOĞRU GİDİYOR” 
Tuşba Belediyesi ve Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında ‘Her Gün En Az 10 Bin Adım’ programında açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Ömer Bilici; “Bugün burada özellikle sağlıklı beslenme konusunda gelecekte sağlıklı nesillerin gelişmesi için toplumun sağlık bütünlüğünün korunması amacıyla bu gibi yarışmaların ve organizasyonların sahiplenilmesi her gün daha da önem arz etmektedir” dedi.
Bilici sözlerine şöyle devam etti; “Özellikle bilişim çağını yaşadığımız bu dönemlerde gerek internet üzerinde, gerek televizyon karşısında, gerek bilgisayar karşısında hareketsiz kalan dakikalarımız birçok hastalık için risk faktörü oluşturmaktadır. Özellikle kas iskelet hastalıkları, solunum sistemi hastalıkları, kalp damar hastalıkları bunların hepsinin temelinde ortak yatan sebeplerden biri hareketsiz yaşamdır. Yani yaşamımız hareketsizliğe doğru gidiyor. Bunu ortadan kaldırmak çok basit günlük olarak ortalama yarım saat normal kalp aktivitemizin normal hızından daha hızlı çalışması için yapacağımız tempolu yürüyüş, yapacağımız hafif bir koşu tüm bu risk faktörlerini ortadan kaldırmakla beraber bunun yanında yine insanda stres hormonunu azaltması ve belki de en önemlisi kişide çok ciddi motivasyon sağlayarak kişinin bireysel bağımlılıkları ile mücadelesinde çok büyük önem arz ediyor. Bu önemli organizasyonun halk tarafından bilinçliliğinin artırılması, farkındalığının artırılması ve bunu toplumun bütün tabanına yayılmasında özellikle Tuşba Belediye Başkanımızın nezdinde, belediye çalışanlarının işin başından beri bizimle beraber ortak olarak çalışmada yer alması, sosyal belediyeciliğin sadece kâğıt üzerinde kalmayıp vatandaşa ulaşmasına olan katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı bu yarışmaya katılmalarını bekliyoruz.”

 

“HERKESİ YÜRÜTECEĞİZ”
İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ömer Bilici'nin konuşmasından sonra açılış konuşmasına bir anekdot ile başlayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Teknoloji hayatımızı o kadar kolaylaştırmış ki evinden çıkan bir insan asansörle iniyor hemen araca biniyor. Araca bindikten sonra iş yerine gelince yine asansörle çıkıyor”dedi. Özgökçe; “Biz dedik ki hareketsiz olan bir makine nasıl bozulmaya, kırılmaya, dökülmeye ve gelecek anlamda da problemlerin ortaya çıkmasına sebep oluyorsa Cenabı Allah’ın eşrefi mahlûkat olarak yarattığı insan da eklemler, kaslar, sistemler tamamen bu hareket üzerine kurulu. Kıymetli doktorlarımız, hocalarımız bunu en iyi bilenler, o zaman dedik ki insanlarımızı hareketlendirelim. İnsanlarımızı yürütelim ama nasıl bir yürüyüş her gün düzenli bir yürüyüş, en az 10 bin adım atacağız. İmkân ve fırsat buluyorsak bisiklet kullanarak hareketli bir çalışmayla artık kaslarımızın hareket etmesi lazım dedik onun için İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler başta olmak üzere Aile Kadın Müdürlüğümüzün de özellikle şuanda ortak protokolle nasip olursa biz Tuşba, İpekyolu ve Edremit’te herkesi yürüteceğiz. Sağlıklı yaşam anlamında obeziteye karşı dengeli  beslendikten sonra aktif hareketlilikle inşallah vücuda yeteri kadar enerji ve besin sağlayarak inanıyoruz ki biz sağlığımızı ve yaşam standartlarımızı artırırız” dedi.      
Tuşba Belediyesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından protokol ve katılımcılar, 15 Temmuz Şehitler Parkı yürüyüş parkurunda temsili yürüyüş yaptılar. Program yapılan ikramların ardından sona erdi.