Tuşba’da Bahar konulu yarışma sonuçlandı

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünce düzenlenen ‘Tuşba’da Bahar’ konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında büyük ilgi uyandıran yarışması neticelendi.

VAN 24.04.2015 17:24:04 0
Tuşba’da Bahar konulu yarışma sonuçlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Resim, şiir, kompozisyon olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmalara Tuşba İlçesi başta olmak üzere diğer ilçelerden çok yoğun bir katılım sağlanırken, seçici kurul dereceye giren eserleri tespit ederken de bir hayli zorlandı.
 Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği komisyon tarafından yapılan inceleme sonunda üç farklı alanda ilk üçe giren eserler belirlendi ve ilan edildi.
Büyük bir ilginin olduğu yarışmaların sonunda resim alanında birinciliği; İstasyon Ortaokulundan Melikcan Etemoğlu elde etti. Şiir yarışmasının galibi "Tuşba’da Bahar" adlı eseriyle Zeve Ortaokulundan Büşra Ceren olurken, kompozisyon dalında Van Güzel Sanatlar Lisesinden İrem Nur Binzet ilk sırayı aldı. "Tuşba’da bahar" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının, dereceye giren öğrencilerin ödül töreni Tuşba Belediyesi konferans salonunda düzenlendi.
Düzenlenen ödül törenine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani katıldı. Ayrıca programa ödüllerini alma heyecanı ile bekleyen öğrenciler, öğretmen ve velileri de katıldı. 
 
“ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Programın açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Tuşba İlçemizde Eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştirirken sürekli Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve üniversitemiz ile birlikte hareket etmekteyiz, öğrencilerimizin bu sosyal hayata ve özellikle yerel yönetimlerle nasıl kaynaştırılabilir konusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla gerçekleştirebiliriz diyerek yola çıktık. İşte bu konuda resim, şiir ve kompozisyon yarışması yaparak yeni yetişen nesillerin nasıl bir Tuşba istediklerini tespit etmeye çalıştık. Bu konuyu öğrencilerin gözü ile görmek istedik. Çünkü Tuşba’da onlar yaşıyor. Özellikle onların bakış açıları bizim için çok önemli, biz inşallah bundan sonra attığımız tüm adımlarda tüm çalışmalarımızda öğrencilerimize ve halkımıza danışarak yapacağız. Bakın biz her Cuma halkımızla halk gününde bir araya gelerek Tuşba’nın geleceğini ve Tuşba’da yapılacak tüm çalışmaların kararlarını birlikte alıyoruz. Geçen hafta tüm mahalle muhtarlarımızla istişare toplantısında bir araya gelerek, Tuşba’nın sorunlarını tartıştık mahallelerimize yapılacak hizmetler, tesislerin yapılması için toplantılar yaptık. Bu konuda öğrencilerimizin de gerek web sitemiz, gerekse sosyal medya aracılığı ile bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Tuşba hakkında verilecek kararlara ortak olmanızı isteriz, eğer siz bize ulaşırsanız bizde öğrenciler için elimizden geleni yaparız” dedi.
 
DERECEYE GİRENLERE HEDİYELER VERİLDİ
Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında 1. olan öğrencilere hediyelerini Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe takdim etti. 2’nci olan öğrencilerin hediyelerini Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin verdi. 3’üncü olan öğrencilerin hediyelerini ise Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani takdim etti.
Mansiyon ödülü alan iki öğrencinin hediyelerini Tuşba Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu takdim etti.
Ayrıca yarışmacıların öğretmenlerine de Tuşba Belediyesi tarafından ajanda ve kalem hediye edildi. Program Tuşba Belediyesi tarafından pasta ve meyve suyu ikramları ile son buldu.
Yapılan yarışmada,  değerlendirmeler neticesinde ödül kazanan yarışmacılardan dallarına göre 1’nci olanlara  (Tam altın) 2’nci olanlara (Yarım altın ) 3’üncü olanlara ise (çeyrek altın) takdim edildi.
Resim dalında dereceye giren öğrenciler;
1. İstasyon Ortaokulundan Melikcan Etemoğlu
2. Hasan Ali Yücel Ortaokulundan  Mahmut Bedir
3. . Hasan Ali Yücel ortaokulundan  Hüseyin Kaplan
Resim dalında mansiyon Ödülü alanlar
1. Abdulhamithan Ortaokulundan Ceylan Aslanboğa
2. . Hasan Ali Yücel Ortaokulundan Mizgin Katbay
Şiir dalında dereceye giren öğrenciler ise  şöyle
1. Zeve Ortaokulundan Büşra Ceren
2. Hasan Ali Yücel Ortaokulundan Zeliha Soytürk
3. Koç İlkokulundan Ayşenur Murathan
Kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler
1.Van Güzel Sanatlar Lisesinden İrem Nur Binzet
2 Atatürk Lisesinden Canısı Sağlam
3 Hüseyin Çelik Anadolu Lisesinden Zilan Dalga
    Bölge Gazetesi Haber Merkezi