Tuşba'da atık pil toplama yarışması…

Tuşba Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte ilçe sınırlarında bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi, alış-veriş merkezleri ve okullar olmak üzere toplam 96 kur

VAN 27.03.2015 19:00:30 0
Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanya 30 Nisan'a kadar devam edecek. İl genelinde en fazla atık pil toplayan ilk 5 okula TAP, ilçe sınırları içerisinde ise ilk 3 okul düzenlenecek bir törenle Tuşba Belediyesi tarafından ödüllendirilecek. 

                Toplam 96 kuruma 300 adet atık pil toplama kutusu bıraktıklarını söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, başlatılan bu kampanyanın çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarını yaygınlaştırılması bakımından önemli olduğunu söyledi.
Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi olarak bu kampanyayı başta okullarımız olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve alış-veriş merkezlerinde başlattık. Ancak bizim bu kampanyamıza sadece okullar, üniversite ve kamu kurum ve kuruluşları değil, tüm eğitimcilerimiz,  ailelerimiz, yani tüm halkımız katılmalı. Herkesin göstereceği duyarlılık, çocuklarımıza çevrenin korunma bilincinin kazandırılmasında etkili olacaktır" dedi. 

                 Atık pillerin doğaya ve çevreye büyük zararlar verdiğine dikkat çeken Başkan Özgökçe, atık pillerin evsel atıklarla karıştırılmaması ve kesinlikle çöpe atılmaması gerektiğini söyledi. 

                  Atık pillerin ateşe tutulmaması, su ve toprağa karışacak şekilde bırakılmamasının da altını çizen Başkan Özgökçe, "Aksi taktirde, pillerin dış kabı zamanla delinerek içindeki kimyasal maddeler toprağa ve suya karışır. Onun için kullandığımız radyo, el feneri, CD çalar, oyuncak, işitme cihazı, kol ve masa saati, cep telefonu gibi cihazlarda kullanılan piller bittiği zaman, çöpe atmadan ayrı bir yerde biriktirerek, bunları daha sonra okullardaki atık pil toplama kutularına bırakmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 Bölge Gazetesi Haber Merkezi