Tuşba Belediyesi'nin ‘Kardeşlik Sofrası’na yoğun ilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili adayları, Tuşba Belediyesi'nin “Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan” sloganı ile kurduğu ‘Kardeşlik Sofrası’na katılarak iftarlarını vatandaşlarla birlikte açtı.

VAN 4.06.2018 17:10:36 0
Tuşba Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
      Tuşba Belediyesi'nin yöre halkı tarafında büyük ilgi gören mahalle iftarları; İskele Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı havuz başında kurduğu ‘Kardeşlik Sofrası’nın yanı sıra her gün değişik bir mahallede de iftar çadırı kurarak vatandaşlarla kucaklaşıyor.

      Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin ev sahipliğinde, geleneksel hale getirilen mahalle iftarları bu kez de Abdurrahmangazi Mahallesi Et Balık Kurumu bahçesinde kuruldu.

    Önceki gün İskele Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı havuz başında kurulan ‘Kardeşlik Sofrası’na AK Parti Van milletvekili adayları İrfan Kartal, Ebubekir Kaçmaz ve Malik Özbey misafir olurken, dün akşam Abdurrahmangazi Mahallesi Et Balık Kurumu bahçesinde kurulan ‘Kardeşlik Sofrası’na ise yine İrfan Kartal ve Yılmaz Kılıç katılarak; AK Parti İlçe Başkanı Muğdat Günini, gençlik kolları, teşkilat mensupları ile genç, çocuk, yaşlı, kadın demeden çok sayıda mahalle sakini ile birlikte iftarını açtılar. Birlik, beraberlik ve dayanışma örneğinin en güzel esintilerinin yaşandığı ‘Kardeşlik Sofrası’nda Abdurrahmangazi Mahallesi sakinleri, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini ile AK Parti Van milletvekili adayları İrfan Kartal ve Yılmaz Kılıç’ı adeta bağrına bastı.

 

      Hizmet binası ve prestij cadde müjdesi
24 Haziran seçimlerinin basit bir seçimden ibaret olmadığını, tarihi bir seçimin yapılacağını kaydeden Başkan Özgökçe, bu seçimin devletin bekası, milletin istikbali ve istiklali için çok önemli olduğunu kaydetti. Abdurrahmangazi Mahallesi sakinlerine Tuşba Belediyesi hizmet binasının kendi mahallelerinde yapılacağı müjdesini de veren Başkan Özgökçe, “Hemen hizmet binamızın yanında bir kültür merkezi, kaymakamlık binası ve alışveriş merkezi yapılacak. Bunun yanı sıra akaryakıt istasyonunu da bu merkeze dahil edeceğiz. Bu mahalleli kardeşlerimiz için belediyeye ait olan yeri okul yeri olarak verdik. Abdurrahmangazi Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Yine yaklaşık elli dönümlük alanda büyük bir meydan oluşturuyoruz. Böylece buradaki arsanız, malınızın mülkünüzün değeri en az on kat artacaktır” dedi.

 


        İhalesi yapılan, ancak VEDAŞ’ın elektik enerji nakil hattının yer altına alınması beklenen Bediüzzaman Caddesi’nin şehrin en cazibeli caddelerinden biri olacağını dile getiren Başkan Özgökçe, “Maraş Caddesi neyse İkinisan Caddesi neyse ve Cumhuriyet Caddesi neyse Tuşba’nın da en güzel caddesi Bediüzzaman Caddesi olacaktır. Şu ana kadar beklememizin tek sebebi, VEDAŞ’ın elektrik enerji nakil hatlarının yer altına alınmasını bekliyorduk. VEDAŞ, ihalesi 11 Haziran’da gerçekleşecek ve firma gelip elektrik enerji nakil hatlarını yer altına alacak, biz de hızlı bir şekilde Bediüzzaman Caddemizi ismine yakışır, bu vefalı ve kadirşinas halkımıza yakışır en güzel hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

     “24 Haziran seçimleri ülkemiz için bir milattır”
        AK Parti Van milletvekili adayı İrfan Kartal ise, Abdurrahmangazi Mahallesi sakinleri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerle birlikte olmak, sizleri Tuşba Belediyemizin hazırladığı bu mükemmel sofrada ağırlamak çok güzel oldu. Sevgili hemşehrilerim, kıymetli kardeşlerim, ben çoğunuzu şahsen tanıyorum, sizlerde beni tanıyorsunuz. Önümüzde 24 Haziran seçimleri var ve ülkemiz için bir milattır. Bu seçimi Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle en iyi şekilde sonuçlandıracağımıza inanıyorum. 16 yıllık AK Parti hizmetleri saymakla bitmez. Ama bu seçim çok önemli bir seçimdir. Türkiye’nin siyasi partilerle yapacağı seçimden çok Amerika’nın ve destekçilerinin AK Parti ve Türkiye’ye karşı mücadele ettiği bir seçimdir. Allah hiçbir zaman birlik beraberliğimizi bozmasın değerli kardeşlerim” şeklinde konuştu.
AK Parti Van Milletvekili adaylarından Yılmaz Kılıç ise, Tuşba Belediyesinin Abdurrahmangazi Mahallesi’nde kurduğu Kardeşlik Sofrası’ndan dolayı Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye teşekkür etti. 10 yıl Çiçekli Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü de dile getiren Kılıç, “Tuşba Belediye Başkanına bu güzel etkinliklerle bizleri halkımızla buluştuğu için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. AK Parti milletvekili adayıyım. Bizden dua ve isteklerinizi esirgemeyin, size afiyet olsun diyorum” diye belirtti.

 

      “Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Başkan’ yapacağız”
AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini ise, zaman zaman bu tür toplantılarla bir araya geldiklerini, ancak bugünkü birlikteliğin anlam ve öneminin başka olduğunu dile getirdi. Allah kısmet ederse AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Başkan’ yapacaklarını da dile getiren Günini, “Allah kısmet ederse 24 Haziran’da Cumhurbaşkanımızın başkanlık seçimleri yapılacak. Siz Abdurrahmangazi halkı bizim için çok kıymetlisiniz. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde sizlerin de desteğiyle güzel bir sonuç çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.