Tuşba Belediyesi’nden ücretsiz kurslar…

Tuşba Belediyesi Sosyal Belediyecilik kapsamında; eğitim, sanat, kültür, sosyal, mesleki ve spor kursları ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

VAN 18.09.2017 19:26:01 0
Tuşba Belediyesi’nden ücretsiz kurslar…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2014 yılında kurulan Tuşba Belediyesi, her alanda olduğu gibi Sosyal Belediyecilik alanında da öncü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    “Eğitime Tam Destek” şiarı ile her geçen yıl yapılan kurs eğitimlerine yenilerini ekleyerek ilçe sınırlarında her yaştaki insanlar için her alanda kurslar açarak eğitim çalışmalarını artırarak yürütüyor. Tuşba Belediyesi bu yılda yapacağı çalışmalarla sosyal belediyecilik anlamında bölgede en başarılı belediyeler arasında yer almak için adeta kendisi ile yarışıyor.

   Kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe;  “Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından daha önce açılan ve uygulanan birçok kursumuzu tamamladık. Şimdi çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlere yönelik bu kurslara ilaveten çok sayıda kurs açıyoruz ve İnşallah her yıl bu kurslarımızın sayısını ve çeşidini artırarak devam ettiriyoruz. 24 Ağustos 2017 tarihinde 30 farklı alanda gerçekleştirilen mesleki eğitim kursuna katılan 600 kursiyere Van Merkez İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen programla sertifikalarını vermiştik. Tuşba Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz önem siz değerli vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Yeteneklerini keşfedeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi daha verimli, eğitici, öğretici ve eğlenceli vakit geçirebileceği kurslarımıza bekliyoruz. Kurs eğitmenlerimiz kendi alanlarında seçkin kişiler olmakla birlikte, hazırlamış olduğumuz program çerçevesinde kurslarımız periyodik olarak devam etmektedir. Kurslarımızda yaklaşık 2000 kursiyerimize hizmet vereceğiz. Buradaki amacımız geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin daha iyi bir eğitim almaları ve vatana millete faydalı birer birey olmalarını sağlamaktır. Ayrıca her bir kursiyerimizin Kişisel birikimlerini yükseltmek, Mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, Kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, Pasif tüketici olmaktan çıkıp, aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, Gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, İstihdam edilebilirliklerini artırmak, vb. amaçlarla kurulmuş olan TUŞMEK, örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonu haline geldi” dedi.

   Özgökçe, kursların haftanın her günü yapılacağını hatırlatarak, “Kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze başvurabilir veya 0 432 214 00 90-91-92-93 numaralı telefonlardan Tuşba Belediyemize ulaşabilirler. Tuşba Belediyesi Çağrı merkezinin 444 60 11 numaralı telefonundan veya www.tusba.bel.tr aracılığı ile bilgi alabilirler. Bununla birlikte sosyal medya kanalarımız olan tusbabeltr / Facebook, Twitter, Youtube, İnstagram üzerinden de ilgililere ulaşabilir,  konuya ilişkin bilgi alışverişinde bulunabilirler. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz 2017-2018 eğitim öğretim döneminde; Özel Eğitim Uygulamaları, İşaret Dili Tercümanlığı, İngilizce (YDS’ye hazırlık), Fotoğrafçılık, Arapça, Farsça, Takı Tasarımı, El sanatları, İlk yardım, Yağlıboya Resim, Gitar, Bağlama, Ney, El sanatları (dikiş-nakış), El Sanatları (keçe aksesuarları yapımı), Giyim (tayt-badi dikimi), Giyim (kadın giysileri dikimi), Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Yüzme (bayan-erkek), Kuran-ı Kerim, 3-6 yaş çocuk bakım eğitim kreşi, Semazen ve İlahi, Cenaze ve defin İşlemleri, Okuma-yazma kursu, Satranç kursu, Seramik ve Cam Teknolojisi, Seramik biçimlendirme, Ahşap hediyelik eşya yapımı ve Yöresel Kilim dokuma kursları olmak üzere birçok alanda hizmet verecektir. Buradan tüm halkımızı bu güzel kurslarımıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bölge Gazetesi Haber Merkezi