TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ‘TUŞBA’NIN GELECEĞİ’ ÇALIŞTAYI

ÖZGÖKÇE ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYOR!

VAN 17.09.2014 11:22:35 0
 TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ‘TUŞBA’NIN GELECEĞİ’ ÇALIŞTAYI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ‘TUŞBA’NIN GELECEĞİ’ ÇALIŞTAYI

 

Van’ın Tuşba Belediye Başkanlığı, tarafından 22-23 Eylül 2014 tarihlerinde ‘Tuşba’nın Geleceği’ konulu çalıştay düzenliyor.

 

Tuşba Belediyesi, 2014-2019 yıllarını kapsayacak olan ‘Stratejik Planın’ hazırlanması amacıyla ‘Tuşba’nın Geleceği’nin ele alınacağı ‘İnsan, Ekoloji, Medeniyet ve Demokrasi’ çalıştayı düzenleyecek. Çalıştay hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilçenin geleceğinin ele alınacağı çalıştaya bölgede hakim durumda olan, bölge insanının fikirlerine, düşüncelerine müracaat ettiği kanaat önderlerine, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, basın mensupları, dernek ve sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve sendika temsilcilerinin katılacağını kaydetti.

 

Çalıştaya başlamadan önce bir ön araştırma yaptıklarını ve bu ön çalışmada toplumun her kesiminden insanların ilçenin geleceğini planlanırken, ‘Evet bizim sesimize de kulak verin, bizi dinleyin, bizim söyleyeceklerimiz var’ dediklerini gördüklerinin altını çizen Başkan Özgökçe, “Biz buradan yola çıkarak, hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine eşit mesafede durarak bu çalıştayın yapmasına karar verdik ve ilk adımı attık” dedi.

 

Çalıştayın en büyük özelliğinin ise belki de Türkiye’de bir ilk olan belediyenin 5 yıllık stratejik planını toplumun her kesimiyle görüşerek hazırlanmasıdır. İki gün boyunca sürecek olan toplantı için şimdiden davetiye göndermeye başladıklarını dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, çalıştayın Tuşba Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceğini ifade etti. Çalıştayda herkes istediği konuda, istediği şekilde konuşabileceğini de dile getiren Başkan Özgökçe, Stratejik Plan hazırlanırken, çalıştayda öne çıkan bilgi, görüş ve önerilere yer vereceklerini söyledi.