Tuşba Belediyesinden Eğitime tam destek

Tuşba Belediyesi, ‘Eğitime Tam Destek’ kampanyası çerçevesinde eğitim camiası ile bir araya gelerek eğitime verdikleri destekler ve hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

VAN 28.03.2018 14:17:13 0
Tuşba Belediyesinden Eğitime tam destek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2014 yılından beri Tuşba Belediyesi olarak Eğitime verdikleri destek ile eğitim camiasının gönlünde taht kuran Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, okul müdürleri ile bir araya gelerek eğitime verilen destekler ve hayata geçirilen projeler ile ilgili bilgiler verdi ve 4. yıla girerken okul müdürlerinden Okulları, mahalleleri, öğrencileri ve velileri ile görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda verimli bir istişarede bulundu.


 



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, yeni neslin milli şuur içinde yetişmesi gerektiğine dikkat çekti. Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştiren kurumların yöneticileri olarak bulundukları süreç içerisinde milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine sahip çıkan bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Tevke, “Eğitim camiası olarak bizler, çocuklarımızın geleceği için projeler üretip, hayata hazırlayan Tuşba Belediye Başkanı ile çalışıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her gün değişik birkaç proje ile öz değerlerimiz ile milli eğitim ve öğretim hedefleri doğrultusunda bir eğitim modeliyle buluşturan bir belediyecilik anlayışı ile bir aradayız. Akademik başarının artırılması yanında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin tüm projelerine destek veren Belediye Başkanımız Özgökçe tüm yoğunluklarına rağmen eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz ve bu çalışmaların amacına ulaşabilmesi için hep birlikte aynı gayretle çalışıyoruz. Bu programımızın akabinde yine Tuşba Belediyemiz öncülüğünde hazırlanan ‘Tuşba’da Fikirler Konuşuyor’ konulu münazara yarışmasına geçeceğiz. Bu güzel hizmetlerinden ötürü ben tekrar Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve ekibine teşekkürlerimi sunarım” dedi.



 



‘GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ’



Büyük Türkiye’yi omuzlarında taşıyacak nesiller için neler yapılması gerektiğini görüşmek için okul müdürleri ile bir araya geldiklerini belirten Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ise “Birlikte yaptıklarımızı, yapacaklarımızı istişare etmek için bir araya geldik. Çünkü en değerli varlıklarımız evlatlarımız siz eğitimcilerimize emanet. Onları, yetiştirip geleceğe hazırlayacak olan sizlersiniz ve çocuklarımız sizlerin elinde şekilleniyor. Tuşba Belediyesi olarak vazifemiz sadece yol, kaldırım ve park yapmak değildir. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmak. Bugüne kadar düşünebildiğimiz birçok projeyi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması noktasında neler yapabiliriz bunun arayışı ve çalışması içerisindeyiz.

 

Bildiğiniz gibi birçok projemizle ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün de katkılarıyla sürekli öğrencilerimiz ile bir araya geliyoruz. ‘2. Geleneksel Tuşba’da Fikirler Konuşuyor Münazara Yarışması’, ‘Büyük Türkiye Yolunda Gençlerle İstişare’, ‘Yerel Yazarlar ve Şairler Gençlerle Buluşuyor’ Ücretsiz Ödüllü Deneme Sınavları’ ve ‘Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’ gibi birçok alanda gençlerimizin eğitimine ve gelişimine destek oluyoruz. Tabi sadece bununla da sınırlı kalmayarak eğitimin sadece okulda olmadığını düşündüğümüz için belediye olarak Sürekli Eğitim Merkezlerimizde eğitim programlarımız aralıksız devam ediyor. Bunların yanında öğrencilerimizin iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için okullarımızın gerek temizlik gerek peyzaj çalışmalarını ve diğer ihtiyaçları konusunda elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.  Biz tekrar bu toplantının ilimiz ve ilçemizin eğitimine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, gerçekten bizim projelerimize özverili destek veren ve bu güzel toplantıya iştirak eden çok değerli okul müdürlerimize de çok teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

Ardında Organize edilen Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdür Muhlis Ceylani; ’’Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Faaliyetler, projeler ve etkinlikler kapsamında Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görev yapan okul müdürlerimiz ile bir istişare ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bu kapsamda kahvaltı buluşmasında bizleri bir araya getiren Tuşba Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu eğitim seferberliği ve tam gün eğitime geçiş ile birlikte ilimizde de Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve Sayın il Milli Eğitim Müdürümüzün koordinesinde ve Sayın Tuşba Belediye Başkanımızın desteği ile akademik başarıyı arttırma, tam gün eğitime geçiş ve okullaşma oranlarının arttırılması ile ilgili ilçemizde de gerekli bütün çalışmalar yapılmaktadır.

 

Biz Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda ilçemizde öncelikle öğrencilerimizin daha mutlu olmasını sağlamaya çalışmaktayız ve bunun yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de kendini gerçekleştirebilen ve bu faaliyetleri icra edebilen eğitim liderleri ve öğretmenler bu sinerji ile öğrencilerimizde bu başarının artmasını sağlamaya çalışmaktayız. Okullarımızda projeler ile ilgili ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde üst düzey başarılar sergilenmektedir. Bizlere katkılarda bulunan öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor öğrencilerimize de bu bağlamda üstün başarılar diliyorum‘’ifadelerini kullandı.



 



Düzenlenen kahvaltılı programa, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdür Hasan Tevke, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, belediye meclis üyeleri ile bazı birim müdürleri ile asıl davetli olan tüm okul müdürleri katıldı.