Tuşba Belediyesi halkla buluşmaya devam ediyor

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından, halkın istek ve dileklerini, dertlerini, önerileri ve taleplerini doğrudan başkana iletebilmeleri için her hafta Cuma günleri düzenlediği 'Halk Günü' toplantıları ve her Cuma bir Mahalede (köyde) Cuma N

VAN 22.09.2014 11:10:15 0
Tuşba Belediyesi halkla buluşmaya devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
                Başkan Özgökçe'nin seçim beyannamesinde belirttiği 'Ak Belediyecilik' projesi olan 'Halk Günü' toplantıları aralıksız devam ediyor. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda her Cuma Günü 08.30 ile 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen 'Halk Günü' toplantısına İmar, Zabıta, Fen işleri, Park ve bahçeler gibi birim müdürleri, meclis üyeleri ile bizzat katılarak vatandaşların sorunları dinleyen Başkan Özgökçe, kesinlikle belediyenin personel alımı olmadığının tekrar altını çizdi. Kapatılan İl Özel İdaresi'nden Tuşba Belediyesi'ne yeteri kadar personel atamasının yapıldığını vurgulayan Başkan Özgökçe, İşsizliği bölgemizde minimize etmek için TUŞMEK projeleriyle başta dezavantajlı Kadın, Engelli ve gençlere yönelik meslek edinme ve geliştirme projelerini AB ve Bakanlıklar nezdinde değerlendirme sonuçlarını beklediklerini söyledi. 



Bölgede yaşanan en büyük sorunların başında işsizlik geldiğini dile getiren Başkan Özgökçe, "İlk kurulduğumuz günden itibaren Proje Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Arkadaşlarımıza ne kadar proje çağrısı varsa oralara projeler hazırlama talimatını verdik. Bunun yanı sıra İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri ile de meslek edindirme kurlarını açacağız. Biz önce insanlarımıza meslek öğreteceğiz. Herkesin bir mesleği olacak. Biz belediye olarak, yerel yönetimler olarak belki işçi ve eleman alamıyoruz ancak eleman alımları yapılacak olan bütün iş yerleri ile ilgili meslek kurslarıyla eleman yetiştireceğiz. Önce balık tutmayı öğreteceğiz. Sonra inşallah herkes balık tutarsa evine helalinde ekmek götürebilecek" ifadelerini kullandı.  


Başkan Özgökçe, vatandaşların park ve bahçeler, imar ve fen işleri gibi sorunlarını alırken, birim müdürleri ise gelen istek ve önerileri tek tek not aldılar. Başkan Özgökçe, vatandaşlardan gelen içme suyu, doğal gaz ve elektrik kesintisi gibi sorunlarını da ilgili birim müdürlerini telefonla arayarak vatandaşlar adına şikayetleri kurumlara iletti.