Tuşba Belediyesi, dereceye giren öğrencileri umreye uğurladı

Van’ın Tuşba Belediyesi, '2. Umre Ödüllü Kitap Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencileri umreye uğurladı.

VAN 16.01.2018 17:26:19 0
Tuşba Belediyesi, dereceye giren öğrencileri umreye uğurladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Tuşba Belediyesi ve Sancaktepe İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) işbirliğinde hazırlanan 2. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması; Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 15 bin öğrencinin aynı anda imtihana alınmasıyla tamamlanmıştı. İmtihan sonuçların açıklanmasıyla birlikte dereceye giren ve umre ödülü kazanan öğrenciler, velileri ve öğretmenleriyle birlikte verilen kahvaltıya katıldı. Umre ödülü kazanan 8 öğrenci ve 3 refakatçi için düzenlenen programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, İpekyolu İlçe Mili Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür M. Nuri Bekiroğlu, dereceye giren öğrenciler, okul müdürleri ve velileri katıldı.
   Burada açıklamalarda bulunan Tuşba İlçe Mili Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, çok güzel bir programla çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şimdi meyvelerini topluyoruz. Bu vesileyle başta Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve ekibine bu anlamlı ve güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
   Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Gençlerimiz geleceğimiz ve öz değerlerimizdir. Her fırsatta gençlerimize okumanın önemini vurguluyoruz. Bu vesileyle bu güzel programla ilimizde 15 bin aileye çok güzel bir kitap kazandırdık. Okuma alışkanlığı kazandırmak için bir de güzel bir yarışma gerçekleştirdik. Bu güzel yarışmanın meyveleri de Allah'a şükürler olsun çok güzel oldu. Şimdi 8 öğrencimizi ve 3 refakatçimizi umreye uğurluyoruz. Bu güzel kitabın dağıtılmasında ve bu anlamlı yarışmanın yapılmasında emeği geçen başta Sancaktepe İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ile Sancaktepe Belediyesi, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba, İpekyolu, Edremit ve Gevaş ilçe mili eğitim müdürlüklerine, ayrıca Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. Umre ödülü dışında, İstanbul seyahatini kazanan öğrencilerimiz yazın İstanbul’a gidip geldi. Bisiklet, bilgisayar, cep telefonu, kitap kazanan öğrencilerimizi de tekrar canı gönülden tebrik ederiz. İnşallah, bundan sonra da bu güzel hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.
   Toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi