Türkmenoğlu: Birlikte kazanacağız!

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, özellikle ABD tarafından Türkiye'ye uygulanmak istenen ekonomik savaşın yeni sistemle bertaraf edileceğini belirterek, 'Başkanlık sistemi ile artık ülkemiz çok daha güçlüdür. İnşallah Türk

VAN 16.08.2018 10:14:50 0
Türkmenoğlu: Birlikte kazanacağız!
Tarih: 01.01.0001 00:00
   "ÜLKEMİZ BU SIKINTILARI DA AŞACAKTIR"

     Hükümet sisteminin amaçları arasında 'güçlü millet, güçlü devlet' olgusunun olduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Türkmenoğlu, "Eskiden kendilerince oluşturdukları siyasi vesayet yeni Hükümet Sistemi ile ortadan kalktı. Şimdi farklı atraksiyonlara giriyorlar. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, şimdiki Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, yeni ekonomik model açıkladı. İnşallah yapılacak olan lojistik çalışmalarla birlikte ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik oyunlar bozulacaktır. İnsan gücü ile toplumu birleştiren bir ekonomik program var. Temeli sağlam, stratejik bir ekonomik model ve çalışma ile sorunları aşacağız ve Allah'ın izniyle kazanacağız" dedi.

      Trump'ın sadece Türkiye ile değil, birçok ülke ile sorunları olduğunu anlatan Başkan Türkmenoğlu, "ABD'nin başındaki adamın Rusya ile ilgili de problemleri var. Çin'le ilgili de sorunları var. İran ile, Kore ile AB ülkeleri, hatta ve hatta kendi ülkesi ile ilgili de problemleri var. Mesele sadece Rahip Brunson meselesi değildir. Türkiye karşıtı güçlerle bize saldırdılar. Sivil ve askeri vesayet güçleri ile bu ülkeye saldırı düzenlediler. Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi vs. Tüm bunların üzerine bir de Başkanlık Sistemi gelince ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu sistem olunca dışarıdan gelecek olan güçler ülkeye kolay kolay zarar veremeyeceği için, son olarak ekonomik alanda bazı yaptırımlar uygulayarak, ülkemizi zora sokmaya çalışıyorlar. Fakat inşallah başaramayacaklar. Bakın birçok ülke ABD'ye karşı Türkiye'nin yanında olduğunu açıkladı. Almanya'nın açıklaması bile bizim yanımızda olduğunu gösteriyor. İnşallah tüm bu sorunları kısa sürede aşacağız. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Rabbim önümüzü açık ve aydınlık etsin" diye konuştu.

    

      "VAN'DA EYLÜL AYI İLE BİRLİKTE EKONOMİK BİR HAREKETLİLİK BAŞLAYACAK"
      Van'da Temmuz-Ağustos aylarında çarşı-pazarda durgunluk olmasının normal karşılanması gerektiğini belirten Türkmenoğlu, "Bu durum her yıl yaşanıyor. Ama inşallah Eylül ayı ile birlikte hareketlenmeler başlayacaktır. Kurban Bayramı için özellikle İranlı vatandaşlarımızın şimdiden birçok otelde rezervasyon yaptığı ve Van'a geleceği bilgisini aldık. Sizler de sorabilirsiniz, bayramda otellerde hemen hemen tüm kapasiteleri ile doluluk olacak" ifadelerini kullandı.

İran Hükümeti'nin yurt dışı çıkış harçları ile ilgili soruyu değerlendiren Türkmenoğlu, "İranlı vatandaş ülkemize geldiğinde ilk çıkışta 160 TL, ikinci çıkışta 220 TL, üçüncü çıkışta 300 TL ve sonraki çıkışlarda ise fiyatın arttığını görüyoruz. Ama bu sadece Türkiye ile alakalı bir durum değildir. Başka ülkelere de çıktığında aynı ödeme sıkıntıları var. Bu, İran'ı yönetenlerin uyguladığı bir durum. Ama dış ilişkilerde bu karşılıklı görüşmelerle halledilir mi? Çalışma yapılması lazım" şeklinde konuştu.

 

        "AK PARTİ'DEN BEKLENTİLER YÜKSEK"
        Toplumun tüm kesiminin Ak Parti'den beklentisinin aşırılığına değinen Türkmenoğlu, "En küçük sorunda hemen akla bizler geliyoruz. Evet, bizler İktidar partisinin Van'daki temsilcileriyiz. Ama yerel yönetimlerin, kurumların, derneklerin, STK'ların ve toplumun birçok katmanının üzerine düşeni yapması gerekiyor. Şu an zaten bazı çalışmalar yapılıyor. Kültür Turizm Müdürlüğü'nün, turizm sektöründen birçok kişinin, acente sahiplerinin, otelcilerin, üniversiteden hocaların özellikle İran'a gidip gelerek turist sayısında nasıl bir artış sağlayacakları konusunda çalışmaları var. İnşallah bu katkılarla Van ileride çok iyi noktalara gelecektir" ifadelerini kullandı.

 

       "VAN'DAN 5 BİN KİŞİ MALAZGİRT KUTLAMALARINA KATILACAK"
        26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü vesilesiyle Van'dan da 5 bine yakın kişinin kutlamalara katılacağını belirten Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "Bu, gönüllülük esasına göre olacak. Ama partimiz, belediyeler, STK'ların vereceği araç destekleri ve diğer katkılarla inşallah yaklaşık 5 bin kişi ile Malazgirt'te olacağız. Arkadaşlar bakın güçlü sivil toplum kuruluşları büyük işler yapabilir. Buradaki organizasyonu Türkiye Okçular Federasyonu üstleniyor. Demek ki istendiğinde bir STK bile büyük çalışmalara imza atabiliyor. Van'da da TÜGVA ve KADEM gibi STK'ların önemli işler yapması bizleri sevindiriyor" dedi.

 

      "1999 YILINDA VAN'DA 'DOLARA HAYIR' KAMPANYALARI DÜZENLEDİK"
        Van'da son zamanlarda STK'lar tarafından dolara karşı bir kampanya düzenlenmemesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Türkmenoğlu, "Ben 1999 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanı iken, bazı gazeteciler hatırlar, 'Dolara Hayır, TL'ye Evet' kampanyaları düzenledik. Çünkü o dönemler her şey dolarla alınıp satılıyordu. Kira kontratları bile dolar ile yapılırdı. Van'da da bugün bu tarz çalışmalar yapılabilir. Sosyal medya üzerinden 'Doları bozduralım, altını bozduralım' gibi küçük kampanyalar olduğunu görüyoruz. Ama yeterli değil. Van'da da bir kamuoyu oluşturmasında fayda var. Van'da yaşanacak olan bir ekonomik sıkıntı, önce buradaki tüccar ve esnafı sıkıntıya sokar" ifadelerini kullandı.

         İran'a sınırı olmayan Erzurum'da konsolosluk olması, en büyük sınırı olan Van'da ise bir konsolosluğun bulunmaması ve İran'a uçak seferinin olmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Türkmenoğlu, "Daha önce de bu konu defalarca gündeme geldi. Bu konu yeni bir konu değil. Yine İran'a uçak seferleri ile ilgili ise iyi bir alt yapı olmadan bu işler olmuyor. Bakın arkadaşlar İranlı Tebriz'den Van'a kendi aracı ile 3,5 saatte geliyor. Uçak seferleri başladığında ve yolcu olmadığında yine seferler kaldırılır. O yüzden bu çalışmaların da ben ileride tamamen alt yapı oluştuğunda planlamaya alınacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.