“Türkiye'nin huzuru ve barışı bizim için çok önemli“VİDEO İZLE

AK Parti Van İl Teşkilatıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, zaman zaman süreci provoke etmek, akamete uğratmak isteyenlerin provokasyonlarıyla karşılaştıklarını söyledi.

VAN 18.09.2014 16:42:54 0
“Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Van İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.

 

Burada bir açıklama yapan Bozdağ, Türkiye'nin huzur ve barışının kendileri için çok önemli olduğuna ancak ülkenin her alanda ilerlemesinden rahatsız olanların bulunduğuna dikkati çekerek, bütün dertlerinin milletin huzur ve refahını artırmak, ülkenin her yanının eşit kalkınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

 

“Adalete olan inanç, yargıya olan güven her yerde eşit olmalı”

Zaman zaman süreci provoke etmek, akamete uğratmak isteyenlerin provokasyonlarıyla karşılaştıklarını belirten Bakan Bozdağ, “Çözüm, barış, kardeşlik diyenlerin insan kaçırması, yol kesmesi, araç yakması, haraç kesmesi hem hukuk dışı hem de çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir. Onun için herkes samimiyet testinden geçiyor. Türkiye yakın zamanda nasıl başka alanlarda başarı yazdıysa, şimdi de bütün bunların unutulduğu bir Türkiye olacaktır. Hükümet olarak bunu temin etmek için her türlü adımı kararlılıkla atacağız. Bizim hukukun üstünlüğünü güçlü şekilde ülkenin her yerinde tesis etmemiz lazım. Adalete olan inanç, yargıya olan güven her yerde eşit olmalı. Eğer bunlar azalırsa o zaman hukuk devletini sağlıklı şekilde işletemeyiz. O nedenle adaleti mülkün temeli olarak görüyoruz.” dedi.

 

“Yargı üzerinden bir güç kavgası yapılmasına milletimiz asla geçit vermez”

Türkiye'de yargı konusunun sürekli tartışılmasının, yargı görevi yapanların sürekli eleştirilmesinin hukuk devletine olan inancı da yargıya olan güveni de olumsuz etkilediğine dikkati çeken Bozdağ,  “Bu tartışma ve eleştirilerden rahatsız oluyoruz. Yargıyı, tartışmaların, eleştirilerin ve Türkiye'deki kavgaların konusu olmaktan çıkarmak hepimize düşen önemli bir vazifedir. Bu konuda herkese düşen görevler var. Bu nedenle bu noktadaki eleştirileri incelerken herkesin de kendine dönüp bakması gerekiyor. Türkiye'nin, yargıyı güç kavgalarının mücadele alanı olmaktan çıkarması lazım, maalesef bugün birileri hükümetimizle, milletin iradesiyle kavgasını yargı üzerinden yapmak istiyor. Dün başkaları yapıyordu bugün başkaları yapıyor. Yargı üzerinden bir güç kavgası yapılmasına milletimiz asla geçit vermez. Geçmişte yapılan seçimlerin tamamı bunu göstermiştir. Yargı adaleti dağıtan, hak sahibine hakkı teslim eden bir görev ifa ediyor. Ama bazı yanlış yapanların yaptığı yanlışları bütün yargı görevi yapanlara mal etmek, fedakârlıkla vazife yapan hâkim ve savcılarımıza yapılan büyük haksızlıktır." ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye hukuk devletinin önemini biliyor”

Yanlış yapanların gölgesini yargının üzerinden kaldırmak sadece siyaset kurumunun kanun değiştirmekle başarabileceği bir şey olmadığını söyleyen Bakan Bozdağ,  “Bu gölgeleri, bu töhmeti, eleştirileri yargının üzerinden kaldırmak yargı görevi yapanların öncelikli üzerinde durması gereken görev olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu noktada önümüzdeki zaman içinde Türkiye'de hukuk güvenliğini geniş boyutta tartışmak, yargıya, hukuk devletine olan inancı daha ileri taşımak için neler yapılması gerektiği konusunda çok geniş kapsamlı çalışmaları bakanlık olarak yürüteceğiz. Türkiye hukuk devletinin önemini biliyor. Bizim etrafımızda bu kadar olumsuzluk yaşanırken, Türkiye huzur adasıysa, barış adasıysa, Türkiye'nin hukuk devleti olmasının en büyük katkıya sahip olduğuna hiç tereddüt yoktur. Bundan sonra da hukuk devletine olan inancı güçlü kılmak, ülkemizde yaşanan pek çok sorunun panzehiri olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasından sonra partililerle bir süre görüşerek taleplerini dinleyen Bozdağ, daha sonra adliyeye geçerek Van Barosu'nu ziyaret etti.