“Türkiye'nin en güzel esnaf sarayı Van'da“

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir, esnaf odaları birlikleri içerisinde Türkiye'nin en güzel hizmet binası olan Van Esnaf Sarayı ile ilgili olarak son günlerde gündeme getirilen asılsı

VAN 6.03.2015 19:21:30 0
“Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Yönetim Kurulu Üyeleri Veysel Koç ve Çetin Karaduman ile birlikte açıklama yapan VESOB Başkanı Muhittin Aydemir, çamur at izi kalsın mantığı ile karalama yapıldığına dikkat çekerek, “Yapılan karalamalar bizi esnafımıza ve halkımıza hizmet etmekten vazgeçiremez. Kuruluş amacı esnaf ve sanatkarımıza hizmet olan bu makamları hiç kimse polemik yaparak şahsi çıkar merkezi haline getiremez " diyerek sert tepki gösterdi. 

         'MAZERET YERİNE, HİZMET ÜRETSİNLER'
           Van ESOB Esnaf Sarayı'nın yüzde 30 payının Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait olduğunu, ancak yükümlülüklerini yerine getirmediklerini belirten Aydemir, "Bendevi Palandöken Esnaf Sarayı'nın yüzde 30'u Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait. Binanın yapımından tamamlanmasına kadar oluşan toplam maliyete hissesi oranında katılması gerekiyordu. Yükümlülüklerini süreleri içerisinde yerine getirmedikleri  için, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait araç ve kaynaklara alacaklılar tarafından icra yoluyla el konulmuş. Sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirerek üyelerine yakışacak bir merkezde hizmet etmek yerine, mazeret üreterek kolaycılığa kaçmaları, haksız yere Eski Başkanımız Faruk Alpaslan'ı ve ESOB yönetimimizi karalamaları kabul edilemez" dedi. 

             Ruhsatsız olduğu için doğalgazın bağlanmadığı yönündeki iddiaların gerçek dışı ve tamamen asılsız ve karalama amaçlı olduğunu söyleyen Aydemir, "Hizmet binamızın yeri, 2011 yılında yaşadığımız deprem felaketinden sonra İŞGEM arazisi üzerinden hükümet tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize tahsis edilmiştir. Esnaf Sarayı tüm prosedürler yerine getirilerek yapılmıştır. Ayrıca Van merkezde faaliyet gösteren odalarımızın hepsine bünyesinde yer verilecek şekilde esnaf ve sanatkarımıza yakışan düzen, titizlik ve konforda yapılan Esnaf Sarayımız Türkiye'deki Esnaf Odaları Birlikleri hizmet binaları arasında da örnek gösterilecek bir konsepte sahiptir. Tüm odalarımıza tahsis edilmek üzere hizmet mekanları yapılan Esnaf Sarayımızda ruhsat eksikliğinden dolayı değil, binamızın bulunduğu noktadan geçecek olan Van Memursen TOKİ Konutları doğalgaz hattı çekilmediği için doğalgaz abonesi olamadık. 2014 yılından bu yana hizmet veren Esnaf Sarayımızın elektrik ve su aboneliği hizmete başladığımızdan bu yana bulunmaktadır. Binamızın yapımında emeği geçen tüm başkan ve yönetim ve denetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi