Türkiye Çevre Platformu: “Van Gölü Koruma Kanunu için görüşmeler yapacağız”

Hakkâri’de düzenlenen Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) Temsilciler Meclisi Toplantısı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, önemli genel tespitlerin yanı sıra, Van Gölü Koruma Kanunu çıkması için Ankara’da yetkililerle g?

VAN 11.09.2018 10:50:20 0
Türkiye Çevre Platformu: “Van Gölü Koruma Kanunu için görüşmeler yapacağız”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Edinilen bilgilere göre, Cilo Doğa Derneği’nin ev sahipliğinde, TÜRÇEP Temsilciler Meclisi’nin Hakkâri’de düzenlediği toplantıya, Van, Hakkâri, Batman, İzmir, Mersin, Tarsus, Kocaeli, Çanakkale, Silivri, Ordu, Niğde, Kayseri, İskenderun ve İstanbul’dan temsilciler katıldı. Toplantıda öncelikli olarak Hakkâri, Van ve Batman bölgesinin çevresel sorunları tartışıldı.
3 gün süren toplantı ardından bir sonuç bildirgesi yayınlandı.

 

VAN GÖLÜ’NE DAİR

Son zamanlarda Van Gölü’nün korunması ile ilgili artan girişimlere bir yenisi eklendi. TÜRÇEP de Van Gölü Koruma Kanununun çıkması için çaba içinde olacağını bildirdi.
Toplantının sonuç bildirgesinde, Van Gölü Koruma Kanunu’na da atıfta bulunularak konuyla ilgili şu tespitler yapıldı:
“Van Gölü bir dünya değeridir. Giderek yok olmaktadır. Van gölü ve çevresindeki tarihi-kültürel ve doğal değerler hızla yok edilmektedir. Sahip çıkılması ve koruma kanunu çıkarılması için çaba sarf edilmesi gerekmektedir. TÜRÇEP uygun bir zaman diliminde Ankara’da ilgili ve yetkili kişilerle görüşülmesini kararlaştırmıştır.”

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ                               

Ülkedeki kaynakların kullanımı ile ilgili genel bir değerlendirmenin de yapıldığı bildirgede, “Ülkemiz yenilenebilir enerji kaynakları (Güneş, rüzgâr, biyoenerji vb.) açısından çok ciddi olanaklara sahiptir. Bu konuda önemsiz sayılamayacak adımlar atılmasına karşın asla yeterli değildir. Bu kapsamda yapılacak çok fazla işimiz ve kullanabilecek olanaklarımız vardır. Gelişmiş ülkeler hızla 100 yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ilişkin önemli kararlar alıyor, somut adımlar atıyorlar. Ülkemiz çok zengin kaynaklara sahip olduğumuz yenilenebilir enerji konusundaki bu sürecin gerisinde kalmamalıdır. Enerjinin etkin ve verimli kullanımı sonucunda hem ekonomik sorunlarımız hem çevresel odaklı, kirli teknoloji ve enerji kaynaklarının kullanımına bağlı çok ciddi ve yaygın sorunlarımızın üstesinden gelmek olanaklıdır. Ülke halkımızın tümünü kapsayacak biçimde yaşam standartlarının yükseltilmesi bu konuda atılacak somut adımlarla olanaklı olacaktır.” denildi.

Bildiride bir çok konuya da atıfta bulunularak, öneriler dile getirildi.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
rus escort kızlar