Türk Musiki Derneği Sezonu Açtı

Van’da konservatuvar gibi faaliyet gösteren, 21 yılını geride bırakan Van Türk Musıki Derneği 2014-2015 dönemi musıki çalışmalarına başladı. Geçmişi 1956’lı yıllara uzanan dernek bugüne kadar 220’nin üzerinde resmi konser dü

VAN 29.09.2014 09:11:07 0
Türk Musiki Derneği Sezonu Açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Türk Musıki Derneği 2014-2015 musıki çalışmalarına başladı.  Çalışmaları ve konserleri çok büyük ilgi gören 21.yılını geride bırakan dernek Van’da ve çeşitli illerde bugüne kadar 220’nin üzerinde resmi konser düzenledi. Aralarında her meslek grubundan kadın ve erkek birçok müzikseverin bulunduğu dernek sezonu açtı.  

HERKESİ DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ

Bünyesinde bir çok sazende ve korist bulunan dernekte müzik aletleri eğitimi, ses ve nota eğitimleri veriliyor. Dernek Koro şefi müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş, Van’a 21.yıl boyunca sanat dolu günler yaşatan böylesine köklü, güzide bir dernekte koro yönetmenin ve bu işi gönülden, sevgi ile yerine getirmenin onur verici olduğunu belirterek,  “Derneğimizin kapısı müziğe gönül veren herkese açık. Aramızda müzik öğretmenleri, farklı branşlarda öğretmen arkadaşlarımız, esnaf, doktor, eczacı, mühendis, öğrenci, işçi, memur, emekli bulunmaktadır.  Müziğe gönül veren, müziğe ilgi duyan, müzikte kariyer yapmak isteyen, kendisİni  mutlu etmek isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz “  dedi.

ÇALIŞMALAR AKM’DE

Yeni konserlere sezon çalışmaları ile birlikte hız verdiklerini belirten Altıntaş, sezonun ilk konserini kasım ayı başında vereceklerini söyledi. Dernek çalışmalarının her hafta salı akşamı Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu altında bulunan çalışma salonunda gerçekleştiğini, dile getiren Ekrem Altıntaş, Van Türk Musıki Derneği’nin Van’ın kültür yaşamında çok özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. 



Vansesi Haber Merkezi