Türk Diyanet Vakıf-Sen'den ODTÜ Olaylarına Tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Temsilcisi Adnan Özkan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) kayıt yapmaya giden türbanlı öğrencilere yapılan saldırıyı kınadı.

VAN 11.09.2013 11:36:59 0
Türk Diyanet Vakıf-Sen
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Temsilcisi Adnan Özkan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) kayıt yapmaya giden türbanlı öğrencilere yapılan saldırıyı kınadı.

Yazılı bir açıklama yayanlayan Adnan Özkan, ODTÜ'ye kayıt yapmaya giden türbanlı öğrencilerin, sırf türbanlarından dolayı bazı kendini bilmez kişiler tarafından hakarete uğratıp okul dışına çıkarıldığını hatırlattı. Özkan, bunun özgürlük ve Hürriyet düşmanlarının inançlı insanlara karşı ne denli hoşgörüsüz ve kaba olduklarının bir göstergesi olduğunu söyledi. 28 Şubat zihniyetinin karanlığından nemalanan insanların böyle provakatif girişimlerinin manidar olduğunu dile getiren Özkan, "Toplumu ayrıştırıp birlik ve beraberliğini yıkmaya yönelik huzur bozucu bu tür eylemler toplum tarafından tasvip görmediği gibi, daha çok insanların kin ve nefretini kazanmaktadır" dedi.

Türban ve örtünmenin herhangi bir siyasi partinin simgesi olmadığını vurgulayan Özkan, "Ülkede başı açık gezen bayanlar ne denli hak ve özgürlüklere sahipse, başörtülü bayanlarda aynı hak ve özgürlüklere sahiptir. Bunun yanında örtünme Allah'ın emridir. Bunu belli bir kesime veya siyasi bir partiye mal etmek doğru değildir. Türbana yapılan bu saldırı Müslümanların şahsında İslam'a yapılmış bir saldırıdır" şeklinde konuştu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak insanlık onurunu zedeleyen ve demokrasi anlayışıyla bağdaşmayan bu tür eylemlerin önüne geçilmesini ve eylemi gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap vermelerini beklediklerini söyleyen, "Türbanlı bayanlara yapılan bu sözlü ve çirkin saldırıyı kınıyor, bunu yapanları şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Van