Turizmin startı Van’da veriliyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Türkiye’de turizm sezonunun startının Van’da verileceğini belirterek, Van, inşallah 14 Nisan Cumartesi günü Türkiye’de turizm sezonunun startının verileceği il olacak??

VAN 26.03.2018 18:27:41 0
Turizmin startı Van’da veriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlere daha kaliteli bir hizmet sunulmasını sağlamak için kurduğu ‘Turizm Danışma Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

   Cumhuriyet Caddesi Sanat Parkı yanında hizmete sunulan Turizm Danışma Ofisi’nin açılışına; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van TSO Başkanı Necdet Takva DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Günay, TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

   Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz yıl Van’ı 500 binden fazla İranlı turistin ziyaret ettiğini, bu yıl bu rakamın daha fazla artacağına inandıklarını söyledi.

 

   VAN’A BİR GÜNDE 6 BİN 700 TURİST GİRİŞ YAPTI

   Van’a bir günde giriş yapan turist sayısına değinen Vali Zorluoğlu, “Sadece geçtiğimiz cuma günü Kapıköy Sınır Kapısı’ndan Van’a giriş yapan turist sayısı 6 bin 700’dür. Bu sayı olarak bir günde yapılan en büyük giriştir. İnşallah nisan, mayıs, haziran ve devamında da mutlaka sürecek. Biz bu yıl içerisinde Van’da 700 binin üzerinde yabancı turist misafir edeceğimizi hesaplıyoruz” dedi.
   14 Nisan Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Vana geleceğini ve turizm sezonunun startını Van’da vereceğini anlatan Zorluoğlu, “Sayın Bakanımız, 14 Nisan’da Van’da olacak. Biz Ankara’da iken kendisinden istirham etmiştik. Van, turizm sezonunun başlangıcını, startını verme noktasını hak ediyor. Lütfen bu sene Türkiye’nin turizm sezonunu Van’da açalım diye istirhamda bulunuştuk. Kendileri de bunu kabul etmişlerdi” şeklinde konuştu.

   Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu söz konusu danışma ofisinin benzerlerinin kentin farklı semtlerinde de hizmete sunulacağını belirterek, “Turizm Enformasyon Ofisi ile kente gelen turistler, ihtiyaç duydukları her türlü bilgi, belge, tanıtıcı broşür ile kentin tarihi ve kültürel alanlarıyla ilgili görsele ulaşabilecek. Ayrıca enformasyon ofislerinde Farsça ve İngilizce bilen 4 personel turistlere rehberlik hizmeti de sunacak” dedi.

   Van Büyükşehir Belediyemiz, hem Van Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte valiliğimizin koordinasyonunda Van’da böyle önemli bir merkezi hizmete açmanın memnuniyetini duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda eğer burası yetmez ise, şehrin bazı yerlerine birkaç tane daha oluşturulacak. Çünkü önümüzdeki yıllarda turist sayısının artacağına inanıyorum. Ben Van’ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu gibi yerlerden birkaç taneye daha ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Elbirliği ile bu şehrin kalkınmasına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.