Turizmi 'yol'suzluk geriletiyor

Van'ın en iyi sahillerinin bulunduğu bölgelerden biri olan Amik'te, yollar köstebek yuvasına döndü. Çukurlaşan ve kocaman taşların bulunduğu yoldan dolayı, birçok vatandaş aracını sahile indiremiyor. Tuşba Belediyesi'ne bağlı olan yolu

VAN 21.07.2014 14:27:21 0
Turizmi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın turistik bölgelerinden Yeşilsu (Amik) yolu çukurlardan geçilmiyor. Sahile gitmek isteyen bazı vatandaşlar, yolların aşırı derecede çukurlu ve bozuk olmasından dolayı büyük sorunlar yaşıyor. 
Söz konusu yolun tozdan, çukurdan ve yere yakın araçların dibine çarpan kocaman taşlardan geçilemediğini anlatan vatandaşlar, "Van'ın en güzel sahillerinin bulunduğu Amik'e gitmek istedik. Ancak aracımız sahile 150-200 metre kala çukurlardan dolayı yolda kaldı. Mecburen arabamızı kenara aldık. Bu yoların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Burası Van'ın en güzel bölgelerinden biridir. Belediye yetkililerini söz konusu yolu yapmaya davet ediyoruz" dediler. 

Yolun mevcut halinin Van için utanç verici olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Van artık büyükşehir statüsünde bir il. Bu tür bozuk ve çukurlu yollar memleketimize hiç yakışmıyor. Amik, Van'ın en güzel sahillerinden bir tanesi. Onun için biz buraya devamlı gezmeye geliyoruz. Fakat yollar o kadar bozuk ki hem aracımızdan inip yaya devam ediyoruz, hem de tozdan rahatsız oluyoruz. Biz bu yolların bir an önce onarılmasını istiyoruz. Çünkü dışarıdan gelen insanlar Van'ın turizm cenneti olduğunu görmeli. Gerçekten memleketimiz çok güzel. Ama bu bozuk yolların acil bir şekilde onarılması gerekiyor. Biz vatandaşlar sıcak havadan etkilendiğimiz için buraya gelip denize giriyoruz. Yani buraya ne kadar önem verilirse, burası o kadar ziyaret edilir. Umarım Tuşba Belediyesi bu konuya el atar" ifadelerini kullandı.

Bölge: Fehmi Tekdur