Turizmde 'Aşure Günü' bereketi-İyi bir hafta oldu

Turizm sezonuna iyi bir başlangıç yapan, daha sonra İran hükümetinin kendi vatandaşları için uyguladığı yurt dışı çıkış harcını yüzde 1000 civarında arttırmasından dolayı İranlı turist sayısındaki sert düşüşle turizmde ya

VAN 24.09.2018 12:59:46 0
Turizmde
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İran'da geçtiğimiz günlerde Aşure Günü nedeniyle verilen tatil nedeniyle çok sayıda İranlı turist Van'a geldi. İranlı turist yoğunluğundan dolayı geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren kentteki oteller yüzde 100 doluluk oranı ile çalıştı. Ancak tatilin kısa olması nedeniyle Cumartesi gününden itibaren İranlı turistler yeniden ülkelerine dönmeye başladı. Bu süreçte yaşanan yoğunluk otelcilerin ve kentteki esnafın yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz hafta, turizm açısından iyi bir hafta olarak kayıtlara geçti.
Bu yıl özellikle İranlı turistler konusunda inişli çıkışlı bir dönem geçiren Van'da, son günlerde turistten yana yüzler yeniden güldü. Kurban Bayramından bu yana yoğun şekilde turist ağırlayan Van'da, son birkaç günde de İran'dan yoğun turist akışı nedeniyle oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Geçtiğimiz haftayı yüzde 100 doluluk oranıyla geçiren otellerde, Cumartesi gününden itibaren İranlı turistlerin dönmeye başladıkları kaydedildi.
İran hükümetinin, kendi vatandaşları için uyguladığı yurt dışı çıkış harcına büyük oranda zam yapmasının ardından kente gelen İranlı turist sayısında büyük bir düşüş olmasından dolayı sıkıntılı bir dönem geçiren oteller ve esnaflar, Kurban Bayramından bu yana turizmde gelişmelerden memnun gözüküyor.
Sıkıntılı dönemde özellikle bazı otellerin küçülmeye gitmeyi dahi düşündüğü belirtilirken, son zamanlardaki İranlı turist yoğunluğu bu düşünceyi de şimdilik bertaraf etmişe benziyor. Kurban Bayramından bu yana belli bir doluluk oranı ile çalıştığı için yüzleri gülen otelciler, turizmde bu aralar zaman zaman yaşanan yoğunluğun, sürekli devam etmesi arzusunda.
Alışveriş meraklarıyla bilinen İranlı turistlerin yoğun olarak geldiği Van'da bu duruma en çok sevinenler arasında esnaflar yer alıyor. İranlı turistlerin alışveriş yapmasından dolayı ekonomiye can suyu kattığını belirten esnaflar, bu durumdan büyük mutluluk duyuyor.
Ancak esnaflar, turizmin sekteye uğramaması için alternatiflerin oluşturulması gerektiğini belirterek, tek bir ülke vatandaşına endeksli turizm hesapları yapmanın sıkıntılı olduğunu örnekleriyle gördüklerini dile getirdiler.
Esnaf ve otel sahipleri, dış turizm kadar iç turizmin de çok büyük bir öneme sahip olduğunu, iç turizmde de ataklar yapılmasının kent menfaatine olacağı görüşünde. Haber: Mürsel Öner

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
ankara jigolo