Turizmci Özkılıç'tan ‘Shopping Fest’ değerlendirmesi

Genç MÜSİAD Van Şube Başkanı ve Flyone Turizm Acentesi sahibi turizmci Muhammed Enes Özkılıç, bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Shopping Fest'ten övgüyle söz etti. Shopping Fest'in (Alışveriş Festivali) bu yıl Valilik himayelerinde, İpek

VAN 13.04.2018 11:14:40 0
Turizmci Özkılıç
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Geçtiğimiz yıl 500 bine dayanan sayıda İranlı turist ağırlayan Van, bu yıl hedefini daha da yükseltti. Kimi çevrelerce 700 bin, kimi turizmcilerce de 1 milyon hedefinin dillendirildiği 2018 sezonu için, iyi bir de başlangıç yapıldı. Hedefleri göz önünde tutan kurumlar, Shopping Fest'in kapsamını da buna göre genişletterek güç birliği yaptı. Daha önce ilk 3'ü Van TSO tarafından gerçekleştirilen Shopping Fest'in 4.'sü, Valilik himayelerinde yapıldı. Valilik himayelerinde gerçekleştirilen festivalin paydaş kurumları ise İpekyolu Belediyesi, VANTSO ve DAKA oldu. İşbirliği yapılınca festivalin 4.'si daha renkli ve bol aktiviteli geçti. Bu durum hem turistleri, hem Vanlıları hem de turizmcileri sevindirdi.
Bu işbirliğini ve festivali değerlendiren turizmci Enes Özkılıç; “Açıkçası bu işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen alışveriş festivali güzel geçti ve sonuçlarını, geri dönüşlerini de alıyoruz. Sadece İranlı turistler değil, Vanlılar da festival kapsamındaki etkinliklerden keyif aldı. Açıkçası bunları gözlemledik ve mutlu olduk” dedi.

 

“YIL BOYUNCA OTELLERİMİZ DOLU OLMALI”
Genç MÜSİAD Başkanı ve Flyone Turizm Acentesi sahibi Tirizmci Muhammed Enes Özkılıç; “Bu yıl ki Nevruz döneminde, geçen seneye göre gerçekten çok ciddi bir artışımız oldu. Valilikten duyduğum rakamlara göre ocak ve şubat aylarında, geçen yılın aynı aylarına oranla yüzde 60 oranında bir turist artışımız olmuş. Bu artışı yıl boyu sürdürmemiz gerekiyor. Ama bu sene sıkıntımız da var. Mesela fiyat konusunda bu sene nevruz döneminde çok yanlış politikalar izleyenlerin olduğunu da duyduk. İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Belediye ve Valilik bu konuda yapılan denetimleri arttırmalı. İranlılar Van’ın büyük bir kazancıdır, bunu kaybedersek çok şey kaybederiz. Şuan Van’ın ekonomisi turizm ile dönüyor, bunu esnaflar yaşayarak görüyor. Bu nedenle gelen insanlara karşı her konuda yardımcı olmak zorundayız. Fiyatlar konusunda da en makul olanı yapmalı, ve sadece belli dönemlerde değil, bütün sene otelleri turist dolu bir il olmak için çabalamalıyız” ifadelerini kullandı. 

 

“FARKLI AKTİVİTELER YAPMALIYIZ”
İran pazarının Van ekonomisi için çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Özkılıç, şöyle devam etti; “Tabi rutinin dışına çıkmalı, İranlılar için farklı aktiviteler de gerçekleştirmek durumundayız. Örneğin, düğün sezonunda düğünlerini burada yapmaları için gerekli alt yapıyı hazırlayabiliriz ve benzeri farklı atılımlarla onları Van’a daha çok çekebiliriz, buna inanıyorum.”

 

“YAKLAŞIMIMIZ KALİTELİ OLMALI”
Van üzerinden batı illerine giden İranlı turistlerin sayısının da küçümsenmeyecek kadar olduğunu dile getiren Özkılıç; “Kapıköy'den ilimize giriş yapan İranlı turistlerin hatırı sayılır bir kısmı da diğer illere gidiyor. Antalya ve İstanbul’daki oteller tam doldu, uçaklarda yer yoktu. Bu sene biz ilk defa İranlılara otobüs bileti sattık. Gelen İranlı turistler burada aldıkları oda fiyatı ile batıda 5 yıldızlı otellerde kalabiliyorlardı. Bu nedenle Van dışına çıkan çok sayıda İranlı turist oldu. Mesela Nisan ayından sonra Trabzon’a uçuşlar başlıyor. Bu ilimize de İranlı turistler gidecektir. Tabiki bütün illerimize gitsinler ama Van olarak bizim bu pazarı elimizde tutmamız gerekiyor. İranlı turist pazarını kaptırmak istemiyorsak hem fiyat bakımından, hem de hizmet bakımından yaklaşımımız son derece kaliteli olmalı” diye belirtti.

 

“BAŞLANGICINDAN SONUNA KADAR ÇOK GÜZELDİ”
Shopping Fest'in bu sene çok güzel geçtiğini ve bunda emeği olan Van Valiliği, İpekyolu Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na teşekkür ettiğini dile getiren Özkılıç; “Açıkçası bu işbirliği çok iyi oldu ve alışveriş festivali de çok güzel geçti. Başlangıcından sonuna kadar festival güzeldi ve sadece İranlılar değil, Vanlılar da festivalden çok keyif aldı. Çok güzel etkinlikler gerçekleştirildi. Cumhuriyet Caddesindeki aktivitelerin etkilerini gördük, pozitif dönüşlerini aldık. Tabi bu arada Bir şey daha belirtmek istiyorum; İlimizde yapılacak konserlerin devletin güvencesi altına alınmasında fayda var. Çünkü aksi durumda sorunlar yaşanabiliyor” ifadelerini kullandı.
Bu arada Shopping Fest, 15 Mart'ta başlayıp 5 Nisan tarihinde sona ermişti. Shoppign Fest, protokol ve vatandaşların katılımı ile çeşitli etkinlikler ve kortej yürüyüşü ile start almıştı.
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi