Turizm etkinlikleri sönük geçti

Türkiye genelinde 15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Van'da da değişik etkinliklerle kutlandı. Organizasyonunda ciddi aksamalar olan etkinlikler sönük geçti.

VAN 21.04.2014 10:11:40 0
Turizm etkinlikleri sönük geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Van Kalesi'nde düzenlenen etkinliklere Vali Aydın Nezih Doğan, Van İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, otel yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Van İl Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'un ise, il dışında olduğu için etkinliğe katılmadığı belirtildi.

REKLÂM YETERİNCEYAPILMADI

Etkinliklere çok az sayıda vatandaşın katılması dikkat çekti.
Etkinliğe katılan bazı işletme sahipleri yeterince reklâm yapılmadığı için katılımın az olduğunu söylediler.
Vatandaşlar da, servis araçlarının bu gibi durumlarda ücretsiz olması gerektiğini ve ulaşımda kolaylıkların sağlanması gerektiğini söyledi.

RESSAMIN YER SIKINTISI

Öte yandan etkinliğe katılan bazı sanatçılar öncesinde yer belirlenmediği için yer bulmakta zorlandı. Ressam Nurhan Aytürk, kendi imkanlarıyla bir masa bulup getirdiğini belirterek, organizasyonla ilgili serzenişte bulundu.

KÜLTÜR İYİ TANITILMALI
Etkinliklerle ilgili kısa bir açıklama yapan Vali Aydın Nezih Doğan, Van'ın yiyecek, içecek kültürünün daha çok tanıtılması gerektiğini söyledi. Vali Doğan, şunları kaydetti:
"Şu anda var olan yemekleri günlük hayatta evlerde tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Biraz önce hep beraber tattık. Hepsi de birbirinden lezzetli yemekler. Ancak sıradan biri gelse Van'da her hangi bir zaman diliminde bu lezzetleri tadabilecek yerler bulması lazım."
Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Fazıl Erüş