“TURİSTLERE GÜVEN VERMELİYİZ“

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, İran'daki Newroz tatili nedeniyle Mart ayında Van'a 45 bin İranlı turistin geldiğini söyledi.

VAN 20.04.2015 09:34:25 0
“TURİSTLERE GÜVEN VERMELİYİZ“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber:Fazıl ERÜŞ

Tarihi ve doğal güzelliği ile cazibe merkezi olan Van, turistlerin gözde mekânı olmaya devam ediyor. 2015 yılının ilk 3 aylık diliminde Van'a gelen yerli ve yabancı turist sayısı yüzleri güldürdü.

Bu süre içinde Van'a en fazla turist yine İran'dan geldi. Üstelik 2014 yılının Mart ayında Van'a gelen İranlı turist sayısı 27 binken, bu yıl neredeyse ikiye katlanarak bu sayı 45 bini buldu.

İRANLILAR İKİYE KATLANDI

Gazetemize konuşan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Ocak, Şubat ve Mart aylarında Van'a gelen turist sayısıyla ilgili bilgi verdi.

Van'a en çok İranlı turistlerin geldiğini ve geçen yıla nazaran sayının ikiye katlandığını ifade eden Aktuğ, şu bilgileri verdi:

"Ocak ayında 47 bin 765 yerli, 5 bin 304 yabancı; Şubat'ta 54 bin 665 yerli,13 bin 843 yabancı ve Mart'ta ise 61 bin 984 yerli, 45 bin 502 yabancı olmak üzere toplam 229 bin 63 turist kentimize geldi. Mart ayında Newroz tatilini fırsat bilip İran'dan kentimize gelen turist sayısı ise 45 bin. Bu sayı bizi sevindirdi. Çünkü 2014 yılının Mart ayında Van'a gelen İranlı turist sayısı 27 bindi. Bu yıl ise bu sayıyı ikiye katladık"

"VAN, İRANLILAR İÇİN CAZİP"

Gelen turistlerin değerinin bilinmesi ve iyi karşılanmaları gerektiğini belirten Aktuğ, şöyle devam etti:

"İranlılara çok iyi davranmalıyız ve değerini bilmeliyiz. İranlılar Van için bulunamaz bir velinimettir. Alışveriş yapmak, eğlenmek, iyi vakit geçirmek isteyen İranlıların büyük kısmı 15 günlük Newroz tatilini fırsat bilip Van'a akın ediyor. 
Dolayısıyla İranlıların sayesinde esnafımızın yüzü güldü ve otellerde doluluk oranı yüzde yüze çıktı. Hatta bazı oteller odalara İranlı ailelere için ek yatak attı. Bu durum bizi sevindirdi. Bu nedenle İranlı turistlere sahip çıkmalıyız ve onlara karşı duyarlı olmalıyız"

"TURİSTLERE GÜVEN VERMELİYİZ"

Toplumsal olaylardan en çok turizm sektörünün etkilendiğini vurgulayan Aktuğ, şunları kaydetti:

"Turistlere güven vermeliyiz. Bunu başarabilirsek her yıl Van'a gelen turist sayısı artar. Ayrıca Van Gölü çok iyi değerlendirilmelidir. Maalesef hala bu gölü değerlendiremiyoruz. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor"