'Tur operatörleri Van'da buluşacak'

Son günlerde İranlı turistlerin yoğun ziyareti ile gündeme gelen Van, şimdi de tur operatörleri ve turizm yazarlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki tüm tur operatörleri ile turizm yazarlarını Van'da biraraya getirme çal?

VAN 13.09.2017 12:02:36 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Tarihi ve turistik yerleri ile sayılı kentler arasında yer alan Van, son dönemde turizm konusunda da büyük bir hareketlilik yaşıyor. İranlı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kentte, zaman zaman otellerde yer bulmak bile mümkün olmayabiliyor. Turizmdeki bu hareketlilik tüm ülkede dikkat çekerken, Van'a “Vantalya” söylenmesine bile sebep oluyor. Bu hereketliliğin üzerine TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu da, tüm tur operatörleri ile turizm yazarlarını Van'da ağırlamak için harekete geçti.
Ekim ayı içerisinde, Türkiye'deki tüm tur operatörleri ve turizm yazarlarının Van'a getirtilmesi, 2 gün ağırlanması ve kentin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilmesi planlanıyor. Plana ilişkin, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

2 GÜNLÜK PROGRAM
TÜRSAB olarak Türkiye’deki tüm tur operatörleri ve turizm yazarlarını Van’da bir araya getirme projelerinin Ekim ayında hayat bulacağını umduklarını belirten Özgökçe; “TÜRSAB, tur düzenleme organizasyonunu 3 ayda bir Türkiye’nin herhangi bir şehrinde zaten düzenliyor. Geçen yıl biz bunu Van'da yapacaktık fakat Türkiye’de olağan üstü bir durum vardı, Van’da da üzücü iki tane olay yaşandı. Oysa, giden valimizle bu organizasyonun alt yapısını hazırlamıştık. Fakat güvenlik gerekçesiyle o dönem yapmayı planladığımız bu programı iptal ettik. Bu yıl Ağustos ayında yapmayı düşündük, bu sefer de vali beyin tayini çıktı, yeni valimiz Murat Zorluoğlu da kısa bir süre önce geldi, biz daha kendisiyle tanışamadık. Randevu talep ettik, yakın bir tarihte vali beyle görüşebilirsek; Eylül ayında turizm haftası var, Eylül ayından sonra Ekim ayında mevsim de o zaman güzel olur, Türkiye’deki bütün tur operatörlerini ve turizm yazarlarını Van’a davet edeceğiz, burada ağırlayacağız. İki gece konaklamalı gelen kardeşlerimize, ağabeylerimize Van ve çevresini tanıtacağız. İnsanlar Van’ı tanısınlar istiyoruz, fakat ondan önce biz Ankara, Adana, Samsun ve Trabzon TÜRSAB’la görüşüyoruz. Bu bölgelerdeki bölgesel yürütme kurulu başkanlarımız, meslektaşlarımız 60’ar kişilik gruplarla oralardaki tur operatörleri ile Eylül ve Ekim aylarında bölgemizi ziyaret edecekler. Onlar da iki gece konaklamalı, üç günlük ilimizi ziyaret edecekler, onları da Van’da gezdireceğiz, yöresel yemekleri tattıracağız, Van ve çevresini tanıtıp göndereceğiz. Biz zaten o bölgelere çalışıyoruz, buradan yerli ve yabancı turist gönderiyoruz. İstedik ki onlar da bizim bölgemizi tanıtsınlar, sağ olsunlar onlar da bizim sesimizi duydu. Bu iller yakın bir tarihte ilimize geliyorlar. Bu ay içinde Ankara, Trabzon, Gümüşhane ve Artvin hem kentimizde yapılacak olan turizm fuarını ziyarete geliyorlar, hem de o programı burada yapıyoruz. Adana bölgemiz de Ekim ayı içerisinde geliyor, fakat biz genişletilmiş bir tur operatörü destinasyonu istiyoruz, turizm yazar ve çizerlerini Van’a istiyoruz. Bunu da vali beyle görüştükten sonra, bir takvim belirleyeceğiz, yakın bir tarihte bunu yapmayı planlıyoruz. Umut ediyorum ki Ekim ayı içerisinde turizm yazar çizerleri ile tüm tur operatörlerini kentimizde ağırlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Özel Haber: M. Selim KURT

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: