Tügva Edremit Teşkilatı proje yarışmasında...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi' de başlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Ortaokul öğrencileri Araştırma projeleri Van Bölge Yarışmasına ziyaretler başladı.

VAN 27.03.2018 19:17:22 0
Tügva Edremit Teşkilatı proje yarışmasında...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye Gençlik Vakfı ( Tügva ) Van Edremit ilçe Teşkilatı da ortaokul öğrencilerinden başarılı bir gurup öğrenciyi güzel ve anlamlı yarışmaya götürerek, onların da akranları gibi yeni fikirler üretebileceğini gösterdi.

Bir birinden değişik projeler karşısında hayranlıklarını gizlemeyen öğrenciler proje sahibi olan öğrencileri tebrik etmeyi ihmal etmedi.


    Öğrenci kafilesine rehberlik eden öğretmen Kadir Altın yaptığı açıklamada; "Bizler Edremit ilçe Teşkilatı olarak fırsat buldukça öğrencilerimizi ders ve okul dışında bu ve benzeri yarışmalara götürmeye gayret ediyoruz. Tübitak Ortaokul öğrencileri Araştırma projeleri Van Bölge Yarışmasının başladığı gün bu etkinliğe öğrencilerimiz ile birlikte katılmak için Üniversiteye geldik. Tübitak Projesine katılmamız konusunda bize destek olan Tügva Van Edremit Teşkilatı sorumlusu Doğan Nurses hocama Basın ve Medya Sorumlusu Ercan Ulutaş'a ve Tügva Van Ortaokul Sorumlusu Orhan Oruç'a çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


    Tübitak Proje Yarışmasında katılan öğrencilerden Muhammed Haktan Ulutaş ise söz konusu etkinlikle alakalı olarak; "Böyle bir yarışma ortamına bizi getiren Tügva Edremit ilçe Teşkilatına ve hocamız Kadir Altın' a teşekkürlerimi bildiriyorum. Bizi yoğun ders ve sınav ortamından az da olsa uzaklaştırıp Tübitak Projesine katılmamız konusunda emek sarf ettikleri için tüm öğrenci kardeşlerim adına minnettarım, inşallah böyle yarışmalar bizim için yeni fikirler üretme noktasında yararlı olur" şeklinde konuştu.