TSO heyeti, Van Balığı'na dikkat çekti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erciş ilçesinde tatlı sulara göç eden Van Balığı'nın 'zorlu yolculuğunu' tanıtmak amacıyla balık bendine gitti. Takva, Van Bal?

VAN 4.06.2018 18:16:35 0
TSO heyeti, Van Balığı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Avlanma yasağı olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde tatlı sulara akın eden ve üremesini tamamlamaya çalışan Van Balığı'nın zorlu yolculuğuna dikkat çekmek amacıyla Van TSO heyeti Pazar günü Erciş'e gitti.

 


           Erciş'teki balık bendi denen bölgede söz konusu yolculuğu izleyen TSO Başkanı Necdet Takva, "Bildiğiniz üzere Van Balığı'nın avlanma yasağı sürüyor. Bizler de üreme döneminde bu zorlu yolculuğa şahitlik etmek adına buraya geldik. Farkındalığı en üst düzeye çıkarıp, bu avlanma yasağı dönemindeki avcılığın aslında avlanma olmadığını cinayet olduğunu vurgulamak üzere, meclis üyelerimizle bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Dünyanın başka yerinde olmayan bu doğal mucizeyi görmek üzere bütün dünyayı Van'a davet ediyoruz. Onlara ev sahipliği yapmaya hazırız. Burada sadece martıların ve diğer canlıların genel döngüsüne saygı gösterebiliriz. Ama insanların buna müdahalesinin günah olduğu vurgusunu da yapmak istiyorum. Avlamayalım, saygı duyalım, koruyalım. Canlıların bu kutsal görevi milyonlarca yıldır devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 


              Van Gölü Aktivisti Erdoğan Özel ise Van Balığı'nın önemli bir değer olduğunu söyleyerek, 14 bin kişinin söz konusu ticaretten geçimini sağladığını ve avlanma yasağının olduğu tarihlerde bu balığın avlanmaması gerektiğini hatırlattı.
Balık göçünü izlemeye gelen 'Bak Hele Bak' lakaplı, Van'ın turizm elçisi ve TSO Meclis Üyesi Yusuf Konak da "Balık Van'ın bir güzelliğidir. Özellikle kaçak avlananlara da sesleniyorum. Bu güzelliğe bakın ve balıklara kıymayın" ifadelerini kullandı.